Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic 2008 programowanie czujnika zajętości fotela

arturo13 17 Jul 2010 15:45 3270 5
Texa Poland
    arturo13
    Level 15  
    Witam.
    Po wymianie czujnika zajętości fotela, dalej świeci się błąd poduszek.
    Czy wykasowanie błędu, powinno załatwić problem? Czy trzeba jeszcze wykonać programowanie tego czujnika? Jeśli tak, to czy Launch X431 ma taką funkcję ?
  • Texa Poland
    jawiczka
    Level 28  
    Wykasowanie błędu powinno załatwić sprawę.
  • Texa Poland
    colin555
    Level 27  
    airbag ma autodiagnostyke i w przypadku braku bledu system sam kasuje kontrolke przy wlaczeniu zaponu

kasowanie nic Ci nie da jak masz usterke
    arturo13
    Level 15  
    Nie spotkałem się z przypadkiem samoczynnego zgaśnięcia kontrolki AIRBAG w japończyku, czasami w niektórych amerykańcach np Hammer, Chrysler Voyager .. gaśnie po usunięciu usterki, ale w japończyku się jeszcze nie spotkałem. Czy ktoś może potwierdzić że usunięcie usterki zgasi kontrolkę.
    I mam jeszcze pytanie czy programowanie tego czujnika pasażera to prawda czy jakaś bajka?
    milejow
    Level 43  
    Jak miałeś tylko usterkę maty fotela to po usunięciu jej, kontrolka zgaśnie.Jeśli sterownik airbag zarejestrował kolizję to bez pokropienia święconą wodą na ster poduch się nie obejdzie. Nie ma czegoś takiego jak programowanie maty fotela
    arturo13
    Level 15  
    OK , już miałem u siebie klienta i okazało się że trzeba wykonać procedurę ustawienia maty tzw. wyzerowanie inaczej kontrolka nie zgaśnie. Czujnik zajętości w Civicu 2008 to nie tylko mata, jest też procedura synchronizacji czujnika z komputerem poduszek którą musiałem wykonać po "naprawieniu" komputera poduszek. Teraz wszystko gra.