Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Scudo 1.9TD - po co czujnik położenia wału.

ociz 17 Jul 2010 16:43 3587 5
    ociz
    Moderator of Cars
    Fiat Scudo, 98 rok, silnik DHX.
    Problem jest taki że właściwie nie ma problemu. :D Auto odpala, jeździ, mocy mu nie brakuje, mało pali.
    Jednak na 100% uszkodzony jest czujnik położenia wału ten w skrzyni na górze, bo jest jeszcze jeden też przy kole zamachowym przykręcony z tyłu do bloku silnika.
    Teraz się zastanawiam czy warto by wymienić ten uszkodzony czujnik czy można to olać.
  • Helpful post
    marian159
    Level 12  
    uszkodzony mechanicznie czy elektrycznie?
    bo to wazne
    jesli mechanicznie sugeruje wymiane jesli komp tak mowi a auto chodzi elegancko to przyczyna jest tylko i wylacznie dlugi start silnika albo jego zduszenie co wylapuje czujnik taki blad nalezy wykasowac przejechac kilka kilometrow i sprawdzic czy sie powtarza jesli nie olac. Pozdro
    ociz
    Moderator of Cars
    Jest podłączony, uszkodzony mechanicznie, nie podłączałem żadnego testera a że uszkodzony jest to zauważyłem bo skrzynię biegów wyjmowałem.
    Z odpalaniem nie ma żadnych problemów, siedzi tam nawet teraz akumulator 44Ah 360A i daje radę. :D
    ociz
    Moderator of Cars
    I pewnie tak zostanie, jednak wolał bym wiedzieć co za koncepcje miał jakiś żabojad żeby tam 2 czujniki dać i czemu to się wogle fiat nazywa jak ja tam nic z fiata nie widzę, wszystko po francusku zrobione. :D