Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra 1.6/16v Z16XE długo kręci zanim zapali

kredens007 19 Jul 2010 16:58 16962 5
    kredens007
    Level 10  
    Witam!
    Mam problem z astrą II 2002r. - długo musi kręcić zanim zapali ma przejechane 170tys. org. sprawdziłem czujnik położenia wału (2300Ω), czujnik położenia wałków rozrządu wysyła sygnał. Dodam że jak kręce rozrusznikiem to skaczą wskazówki od poziomu paliwa i temp uk chłodzenia. Czy ktoś powiem mi gdzie jest problem??
    jawiczka
    Level 28  
    A sprawdzałeś akumulator, jeśli podczas kręcenia rozrusznikiem, napięcie na akumulatorze spadnie poniżej 10, 5V może być podobny efekt, lub zabrudzone klemy na akumulatorze.
    kredens007
    Level 10  
    Akumulator jest ok
    misiaczek1235
    Level 10  
    a to moze filtr paliwa bo jak sie przytyka to paliwo nie dochodz od razu do komory silnika
    kortyleski
    Level 43  
    I co jeszcze może być? No pogdybajcie... A może powietrza w gumach mało? a może...

Sprawdż czego temu motoru brakuje, on potrzebuje czterech rzeczy - paliwa, iskry, kompresji i prawidłowej pracy zaworów. Teraz już masz do sprawdzenia cztery a nie kilkanaście usterek
    tomasz0703
    Level 25  
    Na listwie masz taki wentylek nacisnij śrubokrętem i zobacz czy psiknie paliwo jak nie psiknie to może być zawór zwrotny w pompie i paliwo do baku wraca .A jak nie to masz jeszcze 3 możliwości o których kolega wyżej pisał.