Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Faac 414 i fotokomórki

19 Lip 2010 21:04 18365 2
  • Poziom 2  
    Witam
    Mam problem z ustawieniem fotokomórek w moim zestawie siłowników Faac 414
    Tak wygląda połączone wszystko w sterowniku:
    Faac 414 i fotokomórki

    Podłączenie zrobiłem według schematu nr 9 z instrukcji, czyli fotokomórki zamykające:
    Faac 414 i fotokomórki
    W fotokomórce RX:
    2-brązowy
    3-mostek do 4
    4-zielono-żółty
    5-niebieski
    2-3 mostek

    w fotokomórce TX:
    1-brązowy
    2-niebieski

    W obydwóch fotokomórkach świeci się czerwona dioda i gdy ruszę ręką słuchać charakterystyczne piknięci ale brama nie przestaję się zamykać
    Co mogłem zrobić źle?

    Dziękuje za pomoc i pozdrawiam

    Załącznik usunięty- zapoznaj się z regulaminem i zasadami wklejania zdjęć (ogłoszenia w dziale). Zapoznaj się też z punktami: 11 i 11.1 regulaminu i popraw tytuł!
    [Akrzy]
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 16  
    Witam.
    W fotokomórce TX usuń mostek z pinu 3 i 4, to wtedy będzie hulać jak należy.
    Na rysunku, twórca instrukcji narysował styk przekaźnika, znajdującego się wewnątrz fotki a Ty "potraktowałeś go mostkiem" :D
    Powodzenia
  • Poziom 2  
    lora napisał:
    Witam.
    W fotokomórce TX usuń mostek z pinu 3 i 4, to wtedy będzie hulać jak należy.
    Na rysunku, twórca instrukcji narysował styk przekaźnika, znajdującego się wewnątrz fotki a Ty "potraktowałeś go mostkiem" :D
    Powodzenia


    Chyba w fotokomórce RX i usunąć mostek 3z4 czy 2z3?

    EDIT:
    Usunąłem w RX mostek 3z4 i chodzi bez zarzutu:)
    Dzięki za pomoc