Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

iveco daily 2.8 turbo diesel kontrolka wtrysków

wojciech9256 20 Jul 2010 17:22 16322 4
    wojciech9256
    Level 9  
    Ostatnio kupiłem iveco daily 2.8 common rail 130 km 6 biegów 2000 rok i świeci kontrolka wtrysków. Auto chodzi bez zarzutów, nie dymi, ma moc. Sprawdzałem wtryski i są dobre, nie leją. Jakie mogą być jescze przyczyny???
    Robert0806
    Level 12  
    W starszych pojazdach IVECO kontrolka wtrysku oznacza, że wystąpiły w jakieś usterki w sterowaniu silnikiem dlatego należy odczytac pamieć i nie są to koniecznie wtryski. Pomysł z fiata kontrolka wtrtysku oznacza EDC. Jeśli nie wyczuwas zmian w pracy silnika
    Czy kontrolka świeci cały czas jednostajnie, czy mruga. Może to być np. czujniki temperatury lub temp. doładowania lub ciś. dładowania poza zakresem itd.
    wojciech9256
    Level 9  
    Kontrolka świeci cały czas, jednostajnie
    Robert0806
    Level 12  
    To usterka o priorytecie mniej istotnym gdy mruga to usterka poważna. ale wtedy Iveco wchodzi w tryb awaryjny to zauważyłbyś (spadek mocy).
    Trudno coś powiedzieć musisz się podpiąć pod kompa. Jeśli będziesz miał koddy usterwk to proszę napisz.
    ziggi123
    Level 1  
    Witam ja mialem tak.Kontrllka mruga tylko jak puszcze gaz powyżej 2 tyś obrotów.A problem był opiłki metalu w całym układzie wymiana filtr na ramie flitra pod maska, pompa paliwowa do regeneracji I z tyłu do wymiany regulator całe sitko było zasyfione płukanie zbiornika 2000 zł koszt.teraz śmiga jak nowy.Iveco daily 2.8 2002 camonn rail a I jeszcze pompka na ramie