Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung i8910 wybitnie krótki żywot baterii zepsuty bluetoot

klakier-k7 22 Jul 2010 00:27 1760 3
    klakier-k7
    Level 10  
    Moja bolączka:

Kupiłem Omnie hd na allegro,jako: stan nieznany bez baterii.Niestety telefon nie dawał żadnych oznak życia więc go rozkręciłem i zauważyłem że gdy tylko włożę baterie grzeje się element (taki budyneczek) na płycie głównej poniżej wysokości slotu kart pamięci a blaszana konstrukcja do niego przylegająca jest zadymiona.

Zaniosłem telefon do serwisu gdzie stwierdzono zalanie i wykąpano go w waniennce ultradźwiękowej po czym telefon się właczył lecz Pan serwisant powiedział że ma bardzo wysoki pobór prądu co jest spowodowane prawdopodonie przypaleniem którejś scieżki,jednakże mimo to iż mógł by zlokalizować gdzie to nastapiło to nic z tym nie da sie zrobić ponieważ elementy na płycie są klejone.

Po testach w domu odkryłem następujące uszkodzenia:

-Faktycznie nadmierny pobór energi rozładowuje się w ciągu kilku godzin leżąc bezczynnie w trybie offline

-po włączeniu bluetooth telefon sie zawiesza i powraca do menu lub resetuje gdy próbuje wieloktrotnie,czytałem któryś użytkownik elektrody pisał że moduł bluetooth często powoduje nadmierne zużycie energii,może by go tak upierdzielić skoro i tak nie działa? tylko która to cegiełka?

-Nie działa dolny głośniczek

-I teraz najciekawsze nie moge połączyć się z komputerem przez usb,gdy podłącze kabel jedynie ładuje,nie wyskakują żadne komunikaty ani na telefonie ani na kompie, zmieniłem firmware normalnie kablem romflasher go wykrył,mimo to dalej go nie wykrywa ,instalowałem sterowniki samsung pc studio sprawdzałem też w trybie test mode czy moze nie jest włączone usb modem ,nie jest,ale jak zmienie na tą opcje to go wykryje jako modem.

Włączałem wyłączałem w czasie gdy jest podłaczony do kompa, ,acha i hard reset takze wykonalem.

Czy jest sens zanosić go z tymi usterkami do innego serwisu,ile może wynieść naprawa?

Jeśli będzie trzeba mogę wrzucić w dobrej jakości zdjecie płyty głównej,obecnie telefon jest skręcony a bardzo ciężko jest skurczybyka rozbroić.

Za wszystkie odpowiedzi bede bardzo wdzięczny.
    klakier-k7
    Level 10  
    Zauważyłem że port omni hd łączy się z pcb 7 pinami a nie 5 jak u i8510 od którego używalem kabla,może to mieć wpływ na to że nie moge się połączyć z kompem?
    gajda18
    Level 10  
    moze to byc tego przyczyna ale niekoniecznie
    klakier-k7
    Level 10  
    Średnio pomogłeś:?