Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo 98 TD pompa wtryskowa

piter9787 22 Jul 2010 22:21 6745 7
    piter9787
    Level 2  
    Witam wszystkich z forum. moj mondek ma juz 270tys chodzil trzy lata bez problemu pewnego dnia zajechalem do celu po czterech godzinach probowalem go zapalic lecz bez skutku w serwisie sprawdzili go na kompie -powiedzieli ze to pompa wtryskowa. lecz ja mysle ze problem nietkwi w pompie lecz w jej elektrycznych"przystawkach"zznaczam ze pompa nigy niechalasowala. jeszcz jedno probuje przekrecic kluczykiem i zadnej reakcji jedynie miga szybko czerwona dioda przy zegarku. poradzcie co robic jestem czasowo w holandii a ceny tu sa kosmiczne by naprawic auto prosze o porade i pomoc z gory dziekuje
    35mario1
    Level 26  
    Jeśli rozrusznik nie kreci to znaczy, że nie uprawnia go immobilizer. Najprawdopodobniej się "rozkodował" chip przy kluczyku.
    piter9787
    Level 2  
    kluczyki mi zrobili w serwisie forda zaplacilem ponad sto euro a za pompe wtryskowa wolali 2500 euro:cry:
    driver98
    Level 12  
    Kolego immobilaizer masz przy pompie,jedyne wyjście to go pominąć i próbować odpalić.
    tocka
    Level 24  
    driver98 wrote:
    Kolego immobilaizer masz przy pompie,jedyne wyjście to go pominąć i próbować odpalić.

Kolego ty chyba pominąłeś ale kilkadziesiąt postów na ten temat :D
    kilerkiler80
    Level 10  
    kolego odlacz akumulator poczekaj minute podlacz sprobuj u mnie tak jest 2 razy w roku zrob tak max 5 razy jak nie zaskoczy to nie wiem
    piter9787
    Level 2  
    Dziekuje wszystkim za porady fakt byl taki ze poszedl zawor w pompie wtryskowei lecz w holandi tego sie niewymienia tylko cala pompe i pilski "MECHANIK" mi ja wymienil kosztowalo mnie to prawie 500 euro bagatela