Witam. Problem może i banalny ale nie mogę sobie z nim poradzić - czyli odpalić auta. Dlatego proszę o pomoc na najbardziej kompetentnej stronie
. W aucie przestał działać klakson, więc zacząłem od sprawdzenia bezpieczników - taki podstawowy odruch po sprawdzeniu kabelków i połączeń. Niestety w Oplu Combo, nie ma legendy na pokrywie który bezpiecznik co zabezpiecza. Zacząłem sprawdzać kolejno, każdy. Po wyjęciu któregoś z kolei bezpiecznika, zaświeciły się nagle światła postojowe (a bezpiecznik był dobry), niestety po włożeniu tego bezpiecznika, światła nadal się świeciły i od tej pory nie można już było odpalić auta. Na tablicy rozdzielczej świecą się kontrolki: silnika i serwisu. Po przekręceniu kluczyka nie działa również wskaźnik paliwa, oczywiście rozrusznik kręci ale autko nie odpala
Auto musiałem zostawić a tylko ktoś kto jest pechowcem może wiedzieć co to dla mnie oznacza
MaSaKrA
Oczywiście "fachowcy" radzili różne rzeczy ale nie pomogły. Jakieś mostki na przekaźnikach, przed immo, zwieranie kabli od alarmu... itp - du.a Proszę o pomoc i pozdrawiam