piotr_detmerowski wrote:
po przejechanu 50 km na benzynie wyświetlił sie błąd
19 Sygnał obrotomierza lub jego obwód (przerwany sygnał) , tzn co to jest? nie podłączyłem czegoś?
A tutaj napisałeś tak:
piotr_detmerowski wrote: mam problem wyświetliły mi się błędy 19- czujnik położenia prędkości obrotowej ,25-wtryskiwacz zbyt wysokie napięcie , 35-silnik krokowy nie właściwa liczba kroków , 13-sonda lambda brak sygnału co mam zrobić wymieniać wszystko czy da się naprawić.
Jakim cudem masz dwie różne definicje tego samego błędu? Na zatrzymanym, czy uruchomionym silniku?
Quote:
wolne obroty maja ok 900 obrotów na minute i się wahają , nie są równe przyśpieszenie jest lepsze do 2,5 tys obr jest uczucie jak by się zalewał w dalszym ciągu co mam robić dalej bo jestem zielony ?
Wydruk z analizatora spalin poproszę, poziom CO, HC i lambda, ponadto parametry życiowe rozgrzanego silnika - temperaturę, wartość podciśnienia na wolnych obrotach, KWZ, kąt otwarcia przepustnicy. Gdybać nie będziemy, tym bardziej że na forum wystarczająco dużo napisano na temat niedomagań starszych Opli. Zamykam do czasu uzyskania w/w danych.