Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wizualizacje Winamp AVS a zewnętrzne źródło dźwięku.

Fast128 24 Jan 2003 19:46 2427 2
    Fast128
    Level 1  
    Nie wiem czy temat tan powinnien być na tej gałęzi forum, ale mam nadzieje że się nie myliłem.
    Otórz mam pytanie:
    Czy da się zastosować wizualizacje dźwięku Winamp Advanced Visualization Studio (standardowa, rozbudowana wizualka winampa) dla ZEWNĘTRZNEGO żródła dźwięku? Chodzi o to iż jestem DJ i nie za bardzo stać mnie na komplet oświetlenia, ale posiadam projektor i specjalnie napisaną wizualkę pod winampa (w standardowym skrypcie studio). Całość wygląda świetnie rzucana z góry na podłogę (szczególnie przy zadymionym pomieszczeniu), ale nie mogę miksować tylko z kompa (pozatym muszę coś widzieć a chcę żeby visual był na full-screen).

HELP

BTW Może ktoś zna inne systemy wizualizacji [/b]
    qbus
    Level 21  
    maly offtopic - MILKDROP !! - zobacz !! nie pozalujesz !! to jest dopiero zabawa :)
    nyquist
    Level 25  
    Kiedyś wykombinowałem coś takiego, ale pokrętną drogą.
    Zrób tak:
    Musisz najpierw pobawić się mikserem systemowym (tzw SysTray).
    Przejdź do ustawienia "Nagrywanie", jako źródło nagrywania wybierz Stereo Out (Mixed Stereo), czy jakoś tam podobnie i ustaw poziom nagrywania na jakieś 80-90%.

Przejdź do ustawień "Odtwarzanie". Wycisz wejście AudioCD. Włącz wejście line-in i podłącz do niego źródło dźwięku. Poziom głośności line-in ustaw na jakieś 50%. (prawdopodobnie ustawienie to będzie wymagało korekcji już w trakcie odtwarzania muzyki, dlatego nie zamykaj miksera).

Do cdromu włóż jakąś płytkę audio, wszystko jedno jaką (tylko dla zmylenia winampa). Ważne żeby to było zwykłe audio, nie mp3.
    Odpal tę płytę za pomocą Winampa. Zaznacz powtarzanie "w kółko".

Odpal plugin, włącz muzę i czadu!!!