Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odkurzacz monsun 1400W słabe ssanie

FINIX_47 26 Jul 2010 18:00 2920 4
  • #1
    FINIX_47
    Level 23  
    Witam wszystkich serdecznie z góry proszę moderatora/administratora, jeśli umieściłem źle temat to przeniesienie do odpowiedniego działu.
    Mam problem z odkurzaczem jak w tytule, a dokładnie najpierw jego specyfikacja co udało mi się z niego spisać:
    Monsun 1400W max.
    6 lecvel filtraton hepa.
    Power control system.
    Model: OD-43 230V 50Hz 1400W

    Mój problem polega na tym że odkurzacz od jakiegoś czasu bardzo słabo ciągnie, lecz gdy wyciągnie się np. pojemnik z filtrem i przyłoży rękę do kratki wciągającej powietrza to ciągnie dobrze. Jeśli będą potrzebne zdjęcia to dodam.
    [28-30.06.2022, targi] PowerUP EXPO 2022 - zasilanie w elektronice. Zarejestruj się za darmo
  • Helpful post
    #2
    pegas666
    Level 13  
    to już sam sobie odpowiedziałeś wymień filtry
  • Helpful post
    #4
    dzi_dziuś
    Home appliances specialist
    Mogę tylko przypuszczać że to odkurzacz bezworkowy. Urokiem tychże odkurzaczy jest konieczność bardzo dokładnego czyszczenia głównego filtra. Szczoteczka i coś do przedmuchania. Filtra faktycznie nie trzeba wymieniać, ale będzie się on zatykał powodując taki objaw.
    2. Jeżeli to workowy odkurzacz to sprawdzić uszczelki.
    pzdr
  • #5
    FINIX_47
    Level 23  
    Bez workowy filtr hepa, usterkę już rozpoznałem dzieki za pomoc, filtr był nieprawidłowo czyszczony , ponieważ był zamoczony po każdym czyszczeniu, wyczyściłem go najlepiej jak się dało, jutro zobacze czy coś poskutkowało.