Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wózek Linde L14AP brak jazdy do przodu i tyłu

26 Lip 2010 22:58 4192 7
  • Poziom 14  
    Witam.
    Wózek elektryczny LINDE L14AP nie działa jazda ani przód ani tył podnoszenie działa co może byc przyczyną z góry dziękuję za pomoc .
    Pozdrawiam
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 22  
    sprawdź przełącznik przód tył
  • Poziom 10  
    wiązka od manetek do modułu na początek do sprawdzenia
  • Poziom 12  
    Witaj.

    Sprawdź najpierw mikro wyłączniki od dyszla i bocznych oparć a co z skrętem czy działa?
  • Poziom 10  
    Jeśli wiązka jest OK, czujniki podestu i balkonów też OK, to może potencjometr jazdy jest w złym położeniu przy starcie, spróbuj przed przekręceniem stacyjki na 1. lekko przekręcić manetkę w którąś stronę, jeśli ruszy to potencjometr do regulacji
  • Poziom 10  
    Jeśli skręt działa prawidłowo to sprawdź połączenie na kościach między modułami sterującymi jazdy i skrętu
  • Poziom 10  
    Witam mozna sobie przypuszczac ze do sprawdzenia to i to bez komputera i diagnostyki duzo nie da sie zrobic. Po pierwsze czy po przekreceniu kluczyka kolo jezdne ustawia sie wzgledem dyszla jesli tak to jest Ok. Po drugie w momencie naciskania na manetki powinno byc slychac charakterystyczne klic - zalaczenie sie stycznika jazdy obojetnie czy w przod czy w tyl. Nawet jak slychac klic nie zawsze jest to przyczyna usterki. Czy naciskajac na przelacznk najazdowy tak zwany brzuszny wozek jedzie - jesli tak to usterka moze lezec po stronie potencjometra w raczce sterujacej. Stycznik jazdy i potencjometr manetki sa najczestrza przyczyna braku jazdy.