ja posiadam takie. polskie, z homologacją i od sprawdzonego producenta. aktualnie wyglądają tak, jak na fotkach. miałem je nieco niżej, ale kiepsko widać takie pod zderzakiem

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereenjoypoznan wrote:nic, a nic. są zamontowane jeszcze w dwóch samochodach służbowych.mrarek Po ich zamontowaniu nie zauważyłeś gorszego odbioru Radia?
enjoypoznan wrote:Tak patrze i się zastanawiam czy model W51 jest na SMD czy Flux-ach?
Bo jeżeli Flux to nie maja zapewne przetwornicy
mrarek wrote:dużym plusem jest też zasilanie: 12V-24V
skaktus wrote:może tak, ale wbudowaną, bo poza dwoma takimi lampami nie ma nic więcejWięc mają na 100% przetwornicę. Bez przetwornicy nie było by możliwe zasilanie na takim zakresie napięć.
enjoypoznan wrote:z tyłu nie ma nic - zwykła blaszka aluminiowa. z nabyciem ich też się zaskoczyłem - prywatnie nie, ale dla każdej firmy takNo to troszkę kasują. Patrząc na rysunek techniczny to są chyba na SMD.
Zapewne z tyłu mają radiatorek(żeberka)?
I to mnie kolego zaskoczyłeś że przeciętny kowalski nie może ich sobie nabyć...
Trochę tego nie kumam
mrarek wrote:skaktus wrote:może tak, ale wbudowaną, bo poza dwoma takimi lampami nie ma nic więcejWięc mają na 100% przetwornicę. Bez przetwornicy nie było by możliwe zasilanie na takim zakresie napięć.
enjoypoznan wrote:Miałem okazje sprawdzić jak zrobione są te na Samsungach...
Śrubki mocujące za długie w stosunku do gwintu w środku przez co nie szło dobrze dokręcić tej blachy mocującej.
Kabelki stalowe. Przez co kruche i łamliwe. Za krótkie.
Płyta z diodami nie dokręcona do końca. Szkoda gadać. Chyba to chińskie dzieci składają na drugim etacie.
skaktus wrote:Do Osrama ci nie wrócą bo dioda Osram jest droższa niż Samsunga.
Według datasheet-u diody Osrama mają wyższą wydajność niż Samsung, przy czym Samsung daje cieplejsze światło.
Co do podrób 507S itp to Vertex, przestańcie już. Wasze produkty są z tych samych fabryk co reszta produktów. W waszych 507 czy to 506 też były montowane krzywo diody.
Co co otworu wentylacyjnego, oto wasze foto:
![]()
To powiedzcie mi, po co ten otwór wentylacyjny, skoro on jest zasłonięty ? Przecież to się mija z celem...
A ta ściema że ten otwór odprowadza ciepło to już jest pojazd... Ciepła on nie odprowadza, ciepło odprowadza obudowa. Otwór ten nie chroni reflektora ani nic z waszej bajki. On tylko zapobiega gromadzeniu się pary wodnej w lampie u ułatwia jej wydostanie się na zewnątrz. Membrana z materiału nie przepuszcza wody, ale przepuszcza parę wodną. Wasza wersja i tak ma ten otwór jako atrapę, bo zasłonięty nic nie daje. Istnieje wiele innych lamp, bez otworu wentylacyjnego i nie parujące.
Wasze lampy są kolejną wersją od chińskiego producenta NSSC o którym już wspominałem wcześniej. Wasze produkty występują pod setkami marek, wystarczy zamówić odpowiednią ilość - zazwyczaj 1000 lub 10 000 sztuk, wówczas w Chinach wydrukują opakowanie, naniosą nazwę itp...To nie jest wasz produkt na wasze zamówienie tylko kolejny produkt jedynie sygnowany waszą "marką".
Waszego nowego produktu 507S nie dostałem, niestety, jednak nie sądzę aby był lepszej jakości niż Philips do którego wam wciąż bardzo daleko. A jak wspomniałem, Philips też generuje pewnie zakłócenia, więc nie sądzę abyście robili produkty lepsze od niego.
EDIT
Przeglądałem aukcje Vertexa - tutaj na forum piszą że pojawiły się podróbki "ich" lamp, które nie mają zewnętrznego sterownika (tylko wbudowany)... Co ciekawe, przeszukiwałem ostatnio aukcje a tutaj takie coś:
![]()
Piszecie że na rynku są podróby który tylko podobnie wyglądają i nie mają sterownika na kablach a sami takie lampy sprzedajecie - w przedstawionej aukcji widać że piszecie że sterownik jest wbudowany w lampę... Kolejny raz kręcicie...
sklepowisko_com wrote:
witam serdecznie
1. Diody Osrama nie są droższe a jedynie niedostępne. Od pierwszego kwartału zeszłego roku ze względu na rosnące zapotrzebowanie na diody producent tego modelu kazał nam za długo czekać na swoje wyroby i dlatego zdecydowaliśmy na wymianę na samsunga z którego dostępnością nie mamy problemów.
sklepowisko_com wrote:
2. Wydajność i jej barwa zależy od modelu który zdecydujemy się wybrać i tak np. można wybrać diodę osrama w różnych barwach/ciepłotach od światła ciepłego (biało mlecznego) do zimnego niebieskiego. To samo tyczy się diód samsunga więc proszę bzdur nie pisać że któreś są lepsze bo to pojęcie względne a naszym zadaniem jest dobrać takie diody które dają właściwe światło zgodnie z przepisami a druga sprawa to wygląd.
sklepowisko_com wrote:
3. Nie ma Pan pojęcia o tym co pisze i w życiu nie widział Pan żadnej z tych Pana "fabryk" na oczy więc proszę sobie darować. Jeżeli jest Pan tak obeznany to proszę napisać do tej jednej z wielu z zapytaniem o produkty i dowie się Pan że należą do nas i nie dostanie Pan ani sztuki. Odnośnie jakości lutowania diód to zostawie bez komentarza... zdjęcie mówi wszystko i wcale nie trzeba było się starać żeby zrobić 100% porównanie produktów konkurencji z produktami Vertex !!!
sklepowisko_com wrote:
4. litości... jak Pan nie wie do czego służy otwór wentylacyjny to proszę zakleić hermetycznie lampę w swoim samochodzie to się Pan przekona w jaki sposób ciepło jak to Pan stwierdził odprowadza obudowa lampy.... Rozumiem że jest Pan powiązany w jakiś sposób z konkurencyjnymi lampami ale proszę nie wciskać ludziom ciemnoty o metalowej obudowie co "oddycha". Pisałem na wcześniejszych postach o temp która jest wytwarzana przez diody więc jak ktoś potrafi to sobie wyobrazić co się dzieje przy min 60 stopniach zamkniętych szczelnie to nie trzeba się rozpisywać…. Spalenie diód, żółte reflektory, zniekształcenie szkła przedniego pod wpływem ciepła… .
sklepowisko_com wrote:
5. Ostatnia ważna kwestia to kod producenta: NSSC.. tak. To fabryka w której są produkowane lampy i dzięki temu mamy pewność że posiadają certyfikaty o której możecie pomarzyć kupując te buble o których powyżej mowa jako porównanie z Vertexem… To nie jakaś tam fabryka tylko jedna z większych robiących tego typu oświetlenie w czym mamy duży udział i zarazem wyłączność.
enjoypoznan wrote:Z tego wszystkiego jedynie Philips. 4 diodowe ale zdecydowanie lepsze są wersje 5 diodowe- z tego co mi wiadomo na diodach LUXEON.
Jeżeli nie chcesz mieć problemów odradzam wszystkie światła od "producentów" z allegro.
Ja ostrzyłem sobie zęby na WAŚ-ki niestety nie mogę ich dostać póki co.
Są też żąrówkowe WESEM. Cena ok 50zł za komplet. Niestety mnie się nie podobają i są na zwykłą żarówkę p21W. Maja homologacje E i RL.
Pozostaje jeszcze HELLA. Ale ich ceny to jakieś jaja.
Przeczytaj cały ten temat. Można się wszystkiego dowiedzieć a momentami niezle uśmiać.
Quote:2. Wbudowany EMC emulator który nie wprowadzą zakłóceń na urządzenia zamontowane w samochodzie – w szczególności radio samochodowe i inne odbiorniki falowe.
enjoypoznan wrote:Philips też chodziły mi po głowie-w końcu renomowana marka.![]()
Mam możliwość okazyjnego kupienia samych modułów ledowych Philips 5 led LUXEON bez tzw startera. Czyli tego kwadratu który steruje włączaniem ledów.
I z tego co sie dowiedziałem nie ma możliwosci podłączenia ich bez tego modułu.
Chyba dlatego że siedzi w nich cała elektronika-nie tylko sterowanie.
![]()
Jak sądzisz skaktus?
Fakt faktem ze philips kosztuje 2xtyle co te "allegrowskie".![]()
Przekopałem cale alledrogo i wszystko wsio ryba. Oprócz philips i hella-której cena powala to sama chińszczyzna.
No i cały czas ciekawi mnie dlaczego ten tajemniczy producent modelu 506 i 507 zrezygnował z Osram na rzecz Samsung...