Posiadam taki regulator silnika modelarskiego 3f jak na zdjęciu i chciałbym go uruchomić ale nie wiem jak.P chciałbym to zrobić na zasilaczu z komputera zamiast tych baterii lipol czy tak można?? A w miejsce odbiornika wstawić jakiś potencjometr?

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theregrzesiek717 wrote:Jeżeli będą zgadzały się napięcia to tak....chciałbym to zrobić na zasilaczu z komputera zamiast tych baterii lipol czy tak można??...
grzesiek717 wrote:Nie ma takiej możliwości. Albo aparatura RC, albo tester....A w miejsce odbiornika wstawić jakiś potencjometr?...
grzesiek717 wrote:Przed chwilką GOOGLE jeszcze działało, to w czym problem żeby sobie poszukać....Ilość ogniw: LIPO 2 - 3; NIMH/Nicd 5 - 12. Czym się różnią lipo od nimh?...
grzesiek717 wrote:Do tego nie jest potrzebny żaden programator. Należy poszukać opisu tego regulatora, i tam będzie to na pewno opisane. No niestety nie pamiętam danych i opisów wszystkich dostępnych regulatorów....ten regulator trzeba jakos programowac ;[ ....
grzesiek717 wrote:A tak dokładnie to co miałoby to być. Zajmuję się naprawą elektroniki modelarskiej to i mam tego "troszkę".......ma kolega gdzies jeszcze moze takie podobne schemaciki i pcb jakby;p?
grzesiek717 wrote:Gniazdo zasilania na które należy podać napięcie z przedziału 7<>12 Volt....To jeszcze tylko jedno co to jest J1?...
grzesiek717 wrote:Nie, nie posiadam. Układ jest na tyle prosty że można go zmontować na kawałku płytki uniwersalnej, lub po prostu na "pająka"....moze płytke drukowana do tego schematu....
grzesiek717 wrote:Pierwszy, drugi i każdy kolejny....Dobry chodzi o ten pierwszy;p?...
grzesiek717 wrote:Nie osłabiaj mnie....co to jest jeszcze ta dioda D1 zwykła led?...
grzesiek717 wrote:Będzie działało tak jak w tym filmiki i kilku tysiącach jemu podobnych. Ale pod jednym warunkiem, regulator musi być sprawny....chce zeby to działało jak w tym filmiku. http://www.youxxx...
grzesiek717 wrote:Tak można, pod warunkiem który napisałem powyżej....czyli jak oba sa dobre to mozna bez dodatkowego zasilania podłaczyc tak jak odbiornik ze nie potrzeba do niego zasilania bo ciagnie z regulatora?
grzesiek717 wrote:Nie chciałbym Cię urazić, ale myślenie naprawdę nie boli. Po co robi się taki tester....Jak aparatura jest zasilana z napiecia co wychodzi tym kablem od regulatora i serva tez ciagna z tego prad to po co do tej płytki podawać dodatkowe napiecie?....