Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MATIZ brak mocy jak sie rozgrzeje

28 Lip 2010 12:16 3566 10
  • Poziom 9  
    Mam przypadek matiza.
    mianowicie. Silnik jak jest zimny chodzi ok a jak sie nagrzeje nie ma mocy i nie chce wchodzić na obroty.
    cała elektryka sprawdzona, pompka paliwa, cisnienie na cylindrach, katalizatora juz nie ma.
    Ogółem auto przewrócone do góry nogami i nie można wyłapać usterki.
    dzieki z góry za pomoc
  • Poziom 11  
    sprawdz błędy ECM,sprawdzisz samemu,wejdz na strone PFD tam w kompendium jest wszystko.pozdrawiam takie objawy w matizie daje padniety aparat zapłonowy,ale lepiej sie upewnic.
  • Poziom 30  
    A zawory wyregulowałeś , może spięte.
  • Poziom 2  
    Witam, i co znalazła się przyczyna? Bo mam ten sam problem..
  • Poziom 25  
    Czujnik w aparacie zapłonowym !!! po podłączeniu pod tester, powinien być błąd czujnika prędkości silnika.
  • Poziom 11  
    Wymień cewkę zapłonową. Kiedyś miałem taki problem.
  • Poziom 25  
    Włady1 napisał:
    Wymień cewkę zapłonową. Kiedyś miałem taki problem.


    A czy przy uszkodzonej cewce nie gasł przypadkiem ?
  • Poziom 2  
    Okazało się jednak ze winny był aparat zapłonowy. Tylko najlepsze jest to ze kupiłem nowy(zamiennik), i matiz dalej bez mocy. Dzisiaj kupiłem używany aparat, założyłem i auto działa. Czyli wychodzi na to ze nowy aparat i zaraz był zepsuty..
    Dzięki za odpowiedzi:)