Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

butla a kuchenka gazowa wolnostojąca

meji 28 Jul 2010 16:28 20863 5
    meji
    Level 11  
    Witam, mam pytanie, i wierze że mi pomożecie. Chcę kupić sobie kuchnie gazową 4-ro palnikową, z piekarnikiem elektrycznym. W związku z tym mam pytanie czy taką kuchnie mogę podłączyć z butli? czy są jakieś typy kuchni gazowej które można tylko podłączyć do butli, czy to nie ma znaczenia, wierzę że mogę liczyć na Waszą pomoc. Pozdrawiam meji
    jacekw7
    Level 16  
    Oczywiście że tak ,chyba nie ma takich których się nie da.
    Jednakże każdy producent zaleca w przypadku podłączenia do butli z PROPANO - BUTANEM podłączenie przez serwis i jak się nie mylę to jest to warunek w przypadku jakichkolwiek reklamacji żeby okazać dokument potwierdzajacy podłączenie przez serwis.
    rupcio
    Level 17  
    Zależnie od stosowanego gazu, należy w palnikach zastosować odpowiednie dysze. Serwisant z uprawnieniami powinien wiedzieć jakie i potrafić wyregulować palniki.
    andk1eltd
    Level 37  
    W każdej nowej kuchni gazowej są 2 komplety dysz: na GZ i PB. Z reguły wkręcone są te do ziemnego. W instrukcji eksploatacji jest wszystko opisane. Nie ma specjalnie budowanych kuchni do konkretnego typu gazu - to tylko kwestia dysz i regulacji palników. Najczęściej po wymianie dysz obywa się bez regulacji 8-)
    prymus122
    Level 14  
    z tego co wiem to chyba każdą można podłączyć z butli, tak jak wyżej napisane zależnie od gazu trzeba wymienić dysze.
    Co do rodzaju dyszy powinno być w instrukcji obsługi (przynajmniej w amice) regulacja palnika to również nic skomplikowanego można to zrobić samemu. Oczywiście będziesz miał do czynienia z gazem, i trzeba uważać.
    Aha no i w instrukcji też widziałem że jest jak wyregulować palnik i wymienić dyszę (w instrukcji od kuchenki Amica) tyle że jest tam napisane że powinien to robić serwisant.