Witam po długiej przerwie.
Tym razem sprzedaję to co zostało ze starych gratów. Będą to rzeczy zarówno mocno stare jak w miarę świeże, komputerowe/elektroniczne etc. Jak będę miał coś więcej to postaram się tutaj wrzucać.
Preferuję odbiór osobisty jednak w praniu wyszło, że 99,9% to będą wysyłki dlatego serdecznie proszę nie kazać biegać mi na pocztę za 5zł
. Oczywiście czym więcej ktoś będzie chciał kupić tym bardziej możemy "negocjować z ceną" a oferty typu "biere wszytko" również będą mile widziane
.
Kontakt PW lub GG (10^^^759).
No to lecimy:
____________________________________________________________________________________
Kompletny laptop Benq Joybook R55EG - 717. Laptop ma uszkodzony układ graficzny. Dla całkowitej sprawności wymagane jest przelutowanie układu grafiki na nowy poprawiony układ.
Laptop ma sprawny i oryginalny zasilacz, napęd DVD, procesor, dysk, ram, matrycę, klawiaturę, kartę Wifi i baterię, która trzyma prawie godzinę. Płyta główna (nie licząc układu graficznego) jest również sprawna. Podstawowe parametry laptopa to:
CPU - Intel Celeron M 420 1.6GHz
RAM - 1GB (2x 512Mb) DDR2
Dysk- WD 1600BEVS SATA 160GB (bez bad sectorów)
DVD - Philips SDVD8820
W laptopie brakuje obudowy zawiasu co widoczne jest na zdjęciach.
Do laptopa dodaję oryginalne płyty ze sterownikami, kartę gwarancyjną (dawno nieważną oczywiście) i instrukcje. Na dysku postawione jest Ubuntu 11.04.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 90 zł
________________________________________________________________________________________
Niekompletny wyświetlacz LED 16x120 punktów.
Wyświetlacz posiada zasilacz impulsowy 24V na 5V. Matryca składa się z 30 czerwonych wyświetlaczy 8x8. Na drugiej stronie płytki znajduje się 15 układów ULN2803A.
Wyświetlacz nie posiada niestety sterownika dlatego nie bardzo mam jak go sprawdzić. Wyświetlacz ma na odwrocie płytki wtyki do goldpinów odpowiednio 6, 8 i 9 pinów. Dlatego jeśli ktoś posiada działający sterownik do tego typu wyświetlacza i jest z okolic Bydgoszczy to bardzo proszę o kontakt
.
Zestaw obejmuje:
- kompletną obudowę,
- czerwony filtr,
- płytkę (polskiej produkcji) z wyświetlaczami.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 150 zł (do negocjacji)
________________________________________________________________________________________
Sprawne zasilacze impulsowe i oparte na transformatorach, od lewej:
- 9V 0,85A, impulsowy (do TP linka)
- 12V 1A, trafo (do pentagrama cerberusa)
- 32V 0,72A ; 16V 0,61A (Do drukarki HP) impulsowy
- 32V 0,94A ; 16V 0,625A (do drukarki HP) impulsowy
- 12V 0,2A trafo
- 30V 0,4A trafo
Oczywiście mierzone napięcia zasilaczy transformatorowych bez obciążenia są często o parę volt wyższe.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 40 zł (Osobno cena do uzgodnienia)
Uszkodzone routery i niesprawdzony Pad do PlayStation 2 od lewej:
-Router TP link - Po infekcji wirusowej i całkowitym resecie nie można na nim zapisać danych dostawcy internetowego, czyli brak możliwości dostępu do internetu. Wbudowane WiFi i switch działa (jak da radę wgrać nowy firmware może router odżyje kto wie?)
- Router Pentagram cerberus - Internet mulił, długo wgrywały się strony i ogólnie zrywało połączenie nawet po LAN. Swich działa, wyjąłem z niego działającą kartę WiFi mini-PCI która jest na kolejnych zdjęciach.
-Oryginalny pad do PS2 - Wygląda dobrze, podobno sprawny, ja nie sprawdzałem więc zakładam że nie działa.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 15 zł (Osobno cena do uzgodnienia)
Kable, print serwer, HUB, przejściówki
-Kabel USB do jakiejś Motoroli- jest cały i czysty, piny nie powyginane aczkolwiek nie mam telefonu żeby go sprawdzić
-Kabel do... Nokii ?- po podłączeniu do komputera system próbuje odszukać drivery jednak bezskutecznie. Sam nie szukałem driverów.
-Print Serwer JETDIRECT 170X - Całkowicie sprawny print serwer z portem LPT wraz z oryginalnym zasilaczem
- Hub USB aktywny jednak bez zasilacza - Całkowicie sprawny i sprawdzony w zestawie z kablem (nie pod kolor ale jest
)
-Jakaś przelotka z której wychodzą dwa czincze i dwa S-Video,
-Przelotka RS232- stara przejściówka portu szeregowego z gniazdem DB 25 męskim i DB 9 również męskim
Teraz trochę starawego sprzętu:
-Jakiś stary SoundBlaster na ISA- pewnie działa, jednak nie gwarantuję dlatego kupujący musi podjąć ryzyko
-Grafika na AGP - działająca, jednak sprawdzane parę lat temu obecnie nie mam gdzie tego włożyć
- Karta S3 Vision 968 - działająca, całe 4 MB pamięci,
- Karta graficzna ISA Trident- działała ze 4 lata temu jak wpinałem ją do jakiegoś peceta 286, ma całe 512KB (tak kilobajtów) pamięci, i nie ma śledzia.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 30 zł (Osobno cena do uzgodnienia)
Pamiątki, od lewej:
- SD RAM - nie wiem jakie pojemności, zostawiłem lata temu bo były sprawne, obecnie nie sprawdzone,
- DDR- poniżej DDR 1 128 MB Elixir 400 Mhz-CL3, i Blitz 256 MB 400 Mhz działały parę lat temu obecnie nie mam jak sprawdzić
-Simmy 72 pinowe - Parki po dwie sztuki, również sprawdzane lata temu, nie znam pojemności ale jakieś 16 MB na sztukę. Obecnie nie wiem czy działają,
- Simmy 30 pinowe - po 1 MB każda, również nie wiem czy działają
CENA ZA CAŁOŚĆ: 60 zł (Osobno cena do uzgodnienia)
Wiatraczki,wszystkie sprawne, niektóre pewnie hałasują, różne rozmiary, różny stopień zakurzenia. Okrągły po prawej z wypłowiałą żółtą nalepką jest na 24 V.
Radiatory, różne rozmiary, kolory, kształty.
- Karta WiFi od routera Pentagram Cerberus na układzie RT2561T GN39410E0,
- Dyktafon Olympus VN-900- całe 8MB pamięci, sprawny nagrywa głośno,
- Organizer elektroniczny- Casio SF-3600A 64KB z podświetleniem,
To wszystko na teraz, po więcej zdjęć, wymiary wiatraczków czy radiatorów proszę pisać na PW lub GG.
Pozdrawiam
.
Tym razem sprzedaję to co zostało ze starych gratów. Będą to rzeczy zarówno mocno stare jak w miarę świeże, komputerowe/elektroniczne etc. Jak będę miał coś więcej to postaram się tutaj wrzucać.
Preferuję odbiór osobisty jednak w praniu wyszło, że 99,9% to będą wysyłki dlatego serdecznie proszę nie kazać biegać mi na pocztę za 5zł

Kontakt PW lub GG (10^^^759).
No to lecimy:
____________________________________________________________________________________
Kompletny laptop Benq Joybook R55EG - 717. Laptop ma uszkodzony układ graficzny. Dla całkowitej sprawności wymagane jest przelutowanie układu grafiki na nowy poprawiony układ.
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/3311847500_1406227590_thumb.jpg)
Laptop ma sprawny i oryginalny zasilacz, napęd DVD, procesor, dysk, ram, matrycę, klawiaturę, kartę Wifi i baterię, która trzyma prawie godzinę. Płyta główna (nie licząc układu graficznego) jest również sprawna. Podstawowe parametry laptopa to:
CPU - Intel Celeron M 420 1.6GHz
RAM - 1GB (2x 512Mb) DDR2
Dysk- WD 1600BEVS SATA 160GB (bez bad sectorów)
DVD - Philips SDVD8820
W laptopie brakuje obudowy zawiasu co widoczne jest na zdjęciach.
Do laptopa dodaję oryginalne płyty ze sterownikami, kartę gwarancyjną (dawno nieważną oczywiście) i instrukcje. Na dysku postawione jest Ubuntu 11.04.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 90 zł
Niekompletny wyświetlacz LED 16x120 punktów.
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/6247515700_1406227844_thumb.jpg)
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/6220895800_1406227961_thumb.jpg)
Wyświetlacz posiada zasilacz impulsowy 24V na 5V. Matryca składa się z 30 czerwonych wyświetlaczy 8x8. Na drugiej stronie płytki znajduje się 15 układów ULN2803A.
Wyświetlacz nie posiada niestety sterownika dlatego nie bardzo mam jak go sprawdzić. Wyświetlacz ma na odwrocie płytki wtyki do goldpinów odpowiednio 6, 8 i 9 pinów. Dlatego jeśli ktoś posiada działający sterownik do tego typu wyświetlacza i jest z okolic Bydgoszczy to bardzo proszę o kontakt

Zestaw obejmuje:
- kompletną obudowę,
- czerwony filtr,
- płytkę (polskiej produkcji) z wyświetlaczami.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 150 zł (do negocjacji)
Sprawne zasilacze impulsowe i oparte na transformatorach, od lewej:
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/7438622500_1406228012_thumb.jpg)
- 9V 0,85A, impulsowy (do TP linka)
- 12V 1A, trafo (do pentagrama cerberusa)
- 32V 0,72A ; 16V 0,61A (Do drukarki HP) impulsowy
- 32V 0,94A ; 16V 0,625A (do drukarki HP) impulsowy
- 12V 0,2A trafo
- 30V 0,4A trafo
Oczywiście mierzone napięcia zasilaczy transformatorowych bez obciążenia są często o parę volt wyższe.
Uszkodzone routery i niesprawdzony Pad do PlayStation 2 od lewej:
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/5830354800_1406228041_thumb.jpg)
-Router TP link - Po infekcji wirusowej i całkowitym resecie nie można na nim zapisać danych dostawcy internetowego, czyli brak możliwości dostępu do internetu. Wbudowane WiFi i switch działa (jak da radę wgrać nowy firmware może router odżyje kto wie?)
- Router Pentagram cerberus - Internet mulił, długo wgrywały się strony i ogólnie zrywało połączenie nawet po LAN. Swich działa, wyjąłem z niego działającą kartę WiFi mini-PCI która jest na kolejnych zdjęciach.
-Oryginalny pad do PS2 - Wygląda dobrze, podobno sprawny, ja nie sprawdzałem więc zakładam że nie działa.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 15 zł (Osobno cena do uzgodnienia)
Kable, print serwer, HUB, przejściówki
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/5551971600_1406228072_thumb.jpg)
-Kabel USB do jakiejś Motoroli- jest cały i czysty, piny nie powyginane aczkolwiek nie mam telefonu żeby go sprawdzić
-Kabel do... Nokii ?- po podłączeniu do komputera system próbuje odszukać drivery jednak bezskutecznie. Sam nie szukałem driverów.
-Print Serwer JETDIRECT 170X - Całkowicie sprawny print serwer z portem LPT wraz z oryginalnym zasilaczem
- Hub USB aktywny jednak bez zasilacza - Całkowicie sprawny i sprawdzony w zestawie z kablem (nie pod kolor ale jest

-Jakaś przelotka z której wychodzą dwa czincze i dwa S-Video,
-Przelotka RS232- stara przejściówka portu szeregowego z gniazdem DB 25 męskim i DB 9 również męskim
Teraz trochę starawego sprzętu:
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/2234850800_1406228184_thumb.jpg)
-Jakiś stary SoundBlaster na ISA- pewnie działa, jednak nie gwarantuję dlatego kupujący musi podjąć ryzyko
-Grafika na AGP - działająca, jednak sprawdzane parę lat temu obecnie nie mam gdzie tego włożyć
- Karta S3 Vision 968 - działająca, całe 4 MB pamięci,
- Karta graficzna ISA Trident- działała ze 4 lata temu jak wpinałem ją do jakiegoś peceta 286, ma całe 512KB (tak kilobajtów) pamięci, i nie ma śledzia.
CENA ZA CAŁOŚĆ: 30 zł (Osobno cena do uzgodnienia)
Pamiątki, od lewej:
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/6800201400_1406228210_thumb.jpg)
- SD RAM - nie wiem jakie pojemności, zostawiłem lata temu bo były sprawne, obecnie nie sprawdzone,
- DDR- poniżej DDR 1 128 MB Elixir 400 Mhz-CL3, i Blitz 256 MB 400 Mhz działały parę lat temu obecnie nie mam jak sprawdzić
-Simmy 72 pinowe - Parki po dwie sztuki, również sprawdzane lata temu, nie znam pojemności ale jakieś 16 MB na sztukę. Obecnie nie wiem czy działają,
- Simmy 30 pinowe - po 1 MB każda, również nie wiem czy działają
Wiatraczki,wszystkie sprawne, niektóre pewnie hałasują, różne rozmiary, różny stopień zakurzenia. Okrągły po prawej z wypłowiałą żółtą nalepką jest na 24 V.
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/5048710200_1406228363_thumb.jpg)
Radiatory, różne rozmiary, kolory, kształty.
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/9261423400_1406228408_thumb.jpg)
- Karta WiFi od routera Pentagram Cerberus na układzie RT2561T GN39410E0,
- Dyktafon Olympus VN-900- całe 8MB pamięci, sprawny nagrywa głośno,
- Organizer elektroniczny- Casio SF-3600A 64KB z podświetleniem,
![[Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.) [Sprzedam] Podzespoły komputerowe (RAM, karty, kable itp.)](https://obrazki.elektroda.pl/2624694100_1406228465_thumb.jpg)
To wszystko na teraz, po więcej zdjęć, wymiary wiatraczków czy radiatorów proszę pisać na PW lub GG.
Pozdrawiam