Witam, naprawiam elektrykę w bizonie zo56 i nie działa zegar obrotów silnika, prąd do niego dochodzi a nie wskazuje, myślę że to wina czujnika ale nie wiem gdzie jest ten czujnik?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekivors wrote:Faktycznie jest taka wersja z wlewem oleju w tym miejscu, a nie w pokrywie.
Quote:
no jest coś takiego w połowie bloku silnika patrząc od tyłu i są tam miejsca na 3 kable z których jeden-środkowy to masa, a pozostałe 2? bo w wiązce kabli które tam idą są jeszcze dwa kable które nie są nigdzie podłączone i nie ma gdzie ich podłączyć? Patrzyłem w katalogu części i niema tego czujnika na schematach instalacji elektryczynych więc nie wiem o co w tym chodzi?
rajczak14 wrote:Nie tyle silników co osprzętu - na tym samym bloku masz Z040,50,56,58, Hydromatica, pochodne Stara 200 i Autosana.
W moim przypadku w ZO56 wlew oleju jest tam gdzie mówił cichus, to taka rurka wysoka na jakieś 25cm do skrzyni korbowej silnika i przez nią leje się olej, ja w swoim ZO50 mam wlew w pokrywie klawiatury więc nie wiem jak to jest, może są dwie wersje silników?