Witam, mam w naprawie TV j/w, paski są regularne w pionie, złącza sprawdziłem, są ok., gdzie może być problem?, czy któryś z kolegów miał podobny problem?
Tak to wygląda i jeszcze jedna informacja, są tam dwa wentylatorki, do chłodzenia panelu matrycy od tyłu ale one nie pracują a jeśli są to chyba powinny.
To znaczy że należy sprawdzić czy te wentylatory fizycznie się załączają. Pewnie ich praca uzależniona jest od temperatury, ale sprawdzić powinieneś umieć. Jeżeli nie działają, to jest za późno na jakieś dodatkowe sugestie. Jeżeli działają, też nie wykluczone że panel uszkodzony.
Sprawdziłem z tunera i z euro, to samo, panel matrycy dość mocno sie grzeje,czyżby uszkodził sie bez chłodzenia?.Chociaz z drugiej strony syg. RGB wchodzący z sygnałówki na t-con posiada dziwne piki tak jak by właśnie te pionowe paski na ekranie, zrobię fotkę przebiegu i pokaże.
Chyba sie udało zdiagnozować, to na 99 procent t-con,zastanawiają mnie tylko te wentylatorki, wydaje mi sie,że powinny działać zaraz po włączeniu TV, bo nie widzę tam żadnego układu temeraturowego.
A co? Chciałbyś na tacy? To się przeliczyłeś. Nie wierzysz, że działają kiedy powinny, to sobie sam szukaj! Albo w naturze, albo na schemacie, który jest w bazie, a najlepiej dwie opcje na raz. Regulamin pkt 16 się kłania.