Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A4 B6 1.8T 2002r.problem z załączeniem klimatyzacji

Tadeusz13 02 Sie 2010 18:14 3855 3
  • #1 02 Sie 2010 18:14
    Tadeusz13
    Poziom 19  

    Jak w tytule ,climatronic 2strefowy po odpaleniu silnika przechodzi automatycznie na "eco". Problem wystąpił po niedawnej wizycie w warsztacie ,gdzie wymieniano rozrząd. Sprawdzano też błędy oraz kasowano inspekcję. Po odebraniu samochodu było ok . Niestety przy kolejnym uruchomieniu wystąpił wspomniany problem klimatyzacja wyłączyła się, przeszła na tryb "eco".Wszystkie funkcje działają tak jak przy eco. Nie mogę wyłączyć "eco". Domyślam się że może być związane to ze spadkiem napięcia na akumulatorze. Naładowałem akumulator nadal problem pozostał. Ku mojemu zdziwieniu rano następnego dnia klimatyzacja załączyła się prawidłowo na "auto " i chłodziła bez zarzutów -ponowne odpalenie silnika problem powrócił. Napięcie na akumulatorze w chwili startu spada do 10.4V . Napięcie ładowania 13.9V. Jeden raz udało mi się załączyć klimatyzację po wcześniejszym wyjęciu bezpiecznika nr1 od klimy.

    1 3
  • Pomocny post
    #2 02 Sie 2010 23:42
    cr1
    Poziom 14  

    Witam.Brak możliwości wyłączenia trybu ECON jest związany z brakiem ciśnienia w układzie lub niskim ciśnieniem.

    1
  • #3 03 Sie 2010 06:12
    Tadeusz13
    Poziom 19  

    Witam dziękuję za zainteresowanie .Rozumiem ,że klimatyzacja może pracować i przy niskim ciśnieniu z pełną wydajnością? Napełniałem układ w m-c maju zaraz po zakupie auta, w serwisie klimatyzacji.Chyba że przy wymianie rozrządu został rozszczelniony układ.

    0
  • #4 03 Sie 2010 22:00
    Tadeusz13
    Poziom 19  

    Układ został napełniony. Było 280 ,a powinno być 505. Obecnie klimatyzacja pracuje bezbłędnie . Co do zasilania i związane z tym załączenia ,to widocznie czysty przypadek. Dziękuję cr1 za podpowiedź okazała się trafna. Temat zamykam.

    0
  Szukaj w 5mln produktów