Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault megan I niedziałający prędkościomierz

jokris 04 Sie 2010 12:39 7240 3
  • #1 04 Sie 2010 12:39
    jokris
    Poziom 8  

    Witam. Jestem tu nowy na forum. Zajrzałem tu poszukując pomocy na mój problem. Jestem posiadaczem Renault Megane z 1996 roku z silnikiem 1.4e bez ABS, wersja na wyspy brytyjskie. Od kilku dni nie działa mi prędkościomierz. Z tego co wyczytałem tu i na innych forach może to być wina czujnika. Wczołgałem się pod samochód i znalazłem po lewej stronie dwa czujniki, a przynajmniej tak mi się wydaje :D. Jeden wyżej wchodzący prostopadle do korpusu silnika zakończony brązową kostką z dwoma kablami, a drugi poniżej wchodzący pod skosem i też z dwoma kablami z tym że bez widocznej jakiejkolwiek kostki. Prosiłbym o potwierdzenie który z nich to czujnik prędkościomierza bo w książce obsługi nie ma żadnego foto.
    Renault megan I niedziałający prędkościomierz Renault megan I niedziałający prędkościomierz

    1 3
  • #2 04 Sie 2010 15:29
    domellus
    Poziom 29  

    Jak już to ten "czujnik" (ja bym nazwał impulsator) będzie umiejscowiony na skrzyni biegów a nie na silniku :)

    2
  • #3 04 Sie 2010 17:36
    jokris
    Poziom 8  

    Czyli to cos na zdjeciu po prawej?

    0
  • #4 04 Sie 2010 20:02
    jurekk55
    Poziom 35  

    Nie po prawej i nie w tym miejscu,użyj funkcji "szukaj" temat rozkminiony na czynniki pierwsze.

    2