Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot speedfight 1 proszę o pomoc

loleekk2 05 Sie 2010 15:44 2120 9
  • #1 05 Sie 2010 15:44
    loleekk2
    Poziom 14  

    W moim peugeocie wymieniłem gaźnik na oryginalny i nowy i nową świece. A przy ruszaniu nie ma sił, zadymi i przerywa tak do 20 km/h po czym jedzie normalnie. Robi tak gdy zimny bo gdy juz jest ciepły to tak nie przerywa. Jak stoi na wolnych obrotach też troche dymi. I na dołkach na szosie gdy jadę to tak jakby szarpał tak jakby go hamowało ale nie aż tak mocno tylko lekko. Sorry ale nie wiem jak opisac to opisałem problem jak mogłem. Proszę o pomoc.

    1 9
  • #2 06 Sie 2010 00:22
    Burzej
    Poziom 12  

    miałem podobną sytuacje, sprawdź rolki i pasek, wyreguluj gaźnik, filtr powietrza przeczyść, mi tak się dziwnie zbierał tak trochę przerywał- okazzało się, że wydech za słabo dokręcony:)

    0
  • #3 07 Sie 2010 10:13
    loleekk2
    Poziom 14  

    Rolki były mieniane jakieś pół roku temu. Pasek nie czuje żeby się ślizgał czy coś czyli powinien być w porządku. A tłumik przy ruszaniu dostaje takich jakby wibracji i dzwoni.

    0
  • #4 08 Sie 2010 19:15
    Burzej
    Poziom 12  

    a dobrze jest dokręcony, ja jak jechałem to mi cały skuter wibrował a wystarczyło dokrecic;p

    0
  • #5 08 Sie 2010 23:30
    julek1994
    Poziom 1  

    Spawdź czy wydech nie jest zapchany.

    0
  • #6 08 Sie 2010 23:39
    loleekk2
    Poziom 14  

    Tłumik nie zapchany a gaźnik dokręcony. A co to znaczy jak tłumik dzwoni?

    0
  • #7 09 Sie 2010 18:23
    Burzej
    Poziom 12  

    może coś tam wpadło:P i przy wibracjach dzwoni;)

    0
  • #8 09 Sie 2010 18:54
    loleekk2
    Poziom 14  

    Nic nie wpadło bo on nie dzwoni tak cały czas tylko przy ruszaniu i jak się już rozpędzę to przestaje potem koło 60 też chwile zadzwoni i przestaje.

    0
  • #9 09 Sie 2010 20:32
    bartosz789
    Poziom 30  

    A może pierścienie zużyte ?

    0
  • #10 09 Sie 2010 22:54
    loleekk2
    Poziom 14  

    niee to napewno w tłumiku bo zakładałem inny to już nie było tego dzwonienia. Może to przy wibracjach blacha o blache bije nie wiem dobra zamykam temat dzięki wszystkim

    0