Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Voyager 1996 r. 2,5 diesel woda w kabinie

Rtoip67 05 Aug 2010 19:18 5321 8
    Rtoip67
    Level 10  
    Chrysler Voyager 2,5 diesel 1996r.
    Mam pytanie w kabinie zbiera się woda. Leci z czarnej puszki nad pedałem gazu, z prawej strony. Zalewa mi dywanik pod nogami.
    Dlaczego leci i co robić?
  • Helpful post
    jarsaw
    Level 23  
    Zatkany odpływ wody z nagrzewnicy ,czarny wężyk na ścianie grodziowej od strony silnika przy rurkach od klimatyzacji .
    Rtoip67
    Level 10  
    Dziękuję za pomoc.
    Proszę jeszcze jak mam odetkać ten wężyk.Czy to trudne,sam to odetkam czy muszę jechać do mechanika.Pozdrawiam

Dodano po 3 [godziny] 24 [minuty]:

Z tej ściany grodziowej wystaje rurka około 30 mm.Przepchałem i poleciała woda.Proszę odpisz czy dobrze zrobiłem? bo wężyka nie znalazłem może ktoś nie założył.Dziękuję za pomoc "jesteś Wielki"Pozdrawiam
    jarsaw
    Level 23  
    Jeśli poleciała woda to dobrze ,wężyka nie musi być.Dobrze jest jeszcze włączyć nadmuch na max. pozamykać wyloty powietrza w kabinie i sprawdzić czy z rurki na podszybiu dmucha powietrze.
    Rtoip67
    Level 10  
    Woda już mi nie leci za co jestem dozgonnie wdzięczny.Włączyłem nawiew na maksa i nie wiem gdzie jest ta rurka na podszybiu. Z tej kratki przy szybie dmucha na szybę.Wloty powietrza w kabinie też nie umiem zamknąć.tylko pokrętłem ustawiłem na symbol szyby.Napisz proszę czy to dobrze zrobiłem jeśli źle to jak to zrobić poprawnie.Dzięki za pomoc.
    jarsaw
    Level 23  
    Mówię o rurce odpływowej wody na podszybiu, ustawić nadmuchy na twarz i zamknąć wloty boczne na desce .
    Rtoip67
    Level 10  
    Zrobiłem tak jak pisałeś,z tej rurki na podszybiu nic nie dmucha,tylko było troszkę brudu to wyczyściłem.Napisz czy dobrze czy źle że nie dmucha.Dziękuję za poradę i cierpliwość.
    jarsaw
    Level 23  
    Powinno lekko dmuchać, jeśli nie dmucha to może jeszcze być przypchana ,próbować przepchać na pracującej dmuchawie.
    Rtoip67
    Level 10  
    Dziękuję już jest dobrze.Bardzo mi pomogłeś.Kończę ten temat i pozdrawiam.