Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odkurzacz Bosch - zacięty kabel

Stanley_P 06 Aug 2010 16:16 2241 2
    Stanley_P
    Level 27  
    Witam

Pytanie może z gatunku śmiesznych, ale mi do śmiechu jest nie całkiem, gdyż mam w perspektywie rozbieranie sprzętu...
    Czy jest jakiś patent na wyciągnięcie zaciętego kabla samozwijającego? Odkurzacz Bosch Sphera 21. Rozbierałem kiedyś w tym samym celu. AGD to że tak napiszę nie jest moja działka - chyba z 2 godziny męczyłem się, żeby toto rozłożyc i złożyć. Kilka lat był spokój i znów się zacięło :-(

Pozdrawiam -

Stanley
    JAN Sobczyk
    Level 13  
    Wydaje mi się że jednym z patentów i to chyba nie śmiesznych będzie rozebranie tego odkurzacza, chyba będziesz musiał sobie przypomnieć jak to robiłeś, powinieneś to zrobić już dużo sprawniej przecież chyba pamiętasz jakich używałeś narzędzi
    Stanley_P
    Level 27  
    JAN Sobczyk wrote:
    Wydaje mi się że jednym z patentów i to chyba nie śmiesznych będzie rozebranie tego odkurzacza, <..>

No i w sumie tak zrobiłem już dobrych kilka godzin temu, jeszcze zanim zajrzałem na Elektrodę i przeczytałem Twoją odpowiedź. Rzeczywiście poszło w miarę sprawnie, zajęło w sumie może nieco ponad pół godziny. Natomiast w środku kabel jakoś tak się nieszczęśliwie pozawijał, że bez rozebrania odkurzacza raczej nie było szans. Każde szarpnięcie raczej pogarszało sytuację.

Niniejszym uznaję temat za wyczerpany i zamykam.

Pozdrawiam -

Stanley