Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Grundig T463 CTI/TEXT CUC3410. Brak obrazu i zwężony.

Gordon12 09 Aug 2010 19:18 1106 6
  • #1
    Gordon12
    Level 13  
    Witam. Mam taką usterkę jak w tym temacie - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic518143.html#2664913
    Podstawiłem TDA 8170 i wymieniłem elektrolity pracujące z pionem. Zimne luty poprawione, co jeszcze sprawdzić. Wysokie napięcie jest.
  • #2
    aruna dyndane
    Level 24  
    Quote:
    Brak obrazu i zwężony


    Oba te stany występują jednocześnie??
  • #3
    User removed account
    User removed account  
  • #4
    Gordon12
    Level 13  
    Tak, występują jednocześnie jak również przy włączaniu są widoczne cienkie linie. Wymiana 22u350v, bez zmian.
  • #5
    aruna dyndane
    Level 24  
    Chcesz mi wmówić, że brak obrazu jest zwężony? Dla mnie brak obrazu to brak obrazu - ciemny ekran. Może tez być brak treści obrazu, czaisz różnicę? Zwężony też nie wiadomo w pionie, w poziomie?
  • #6
    Gordon12
    Level 13  
    Witam. Podmiana cewek nic nie pomogła, jak również TDA 3505. Co jeszcze pomierzyć, podstawić?
  • #7
    mirex
    Level 43  
    Po kolei wszystko. Może trafisz.

    Oddaj ten TV komuś kto ma pojęcie o elektronice, budowie i naprawie TV! Bo choć stary, to nie taki prosty do zrobienia.
    Zero pomiarów, zero informacji dla nas - nadal nie wiadomo gdzie i czego brakuje.
    To co opisujesz co ma wspólnego z podanym linkiem?
    Albo dokładne pomiary w TV, dokładny opis usterki, albo kosz!