Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MZ TEZ 150 elektroniczny zapłon, Brak iskry,

09 Sie 2010 22:48 3796 4
  • Poziom 9  
    Witam, dzisiaj rano poszedłem odpalić swoja Mz-ke z elektronicznym zapłonem z 91r, odpaliła przejechałem 200m i motocykl zgasł, miałem słaby akumulator wiec go podładowałem, ale to nic nie pomogło, zacząłem grzebać sprawdzać kable, wymieniłem fajkę, kabel wysokiego napięcia nic to nie pomogło. Dobra poszedłem na obiadek przychodzę po paru godzinach... iskra jest, ładnie odpalił od kopa i znów przejechałem 200-400m i zabrakło iskry... raz iskra jest ale po chwili brak... próbowałem regulować zapłon ale to nic nie daje...
    Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
    z góry dziękuję...
  • Poziom 11  
    niebieska iskra? ładowanie masz? podstawiałes inne świece?
  • Poziom 42  
    Czy to "150e" lub "MZ TEZ 150" oznacza że masz ETZ 150 z zapłonem elektronicznym?
    Napisz kilka konkretów:
    1. Jaki zapłon?
    2. Jakie objawy?
    3. Co naprawdę robiłeś?
    Daj zdjęcia. Często ktoś na nich coś istotnego może wypatrzyć i łatwiej wskazać miejsce pomiaru.
    Nie skupiaj się na swoich emocjach tylko na technice. Porady psychologiczne nie na tym forum.
  • Poziom 9  
    Bazalt94 napisał:
    niebieska iskra? ładowanie masz? podstawiałes inne świece?


    podstawiałem inne świece... iskra prawidłowa tyle że czasem jest a czasem jej nie ma, i oczywiście ładowanie jest...

    Dodano po 4 [minuty]:

    jack63 napisał:
    Czy to "150e" lub "MZ TEZ 150" oznacza że masz ETZ 150 z zapłonem elektronicznym?
    Napisz kilka konkretów:
    1. Jaki zapłon?
    2. Jakie objawy?
    3. Co naprawdę robiłeś?
    Daj zdjęcia. Często ktoś na nich coś istotnego może wypatrzyć i łatwiej wskazać miejsce pomiaru.
    Nie skupiaj się na swoich emocjach tylko na technice. Porady psychologiczne nie na tym forum.


    tak jest to mz etz 150 z elektronicznym zapłonem z 1991 roku.
    objawy napisałem powyżej... gubi iskrę...
    przeczyściłem kable (patrzyłem czy nie są zaśniedziałe) zmieniałem fajkę, kabel wysokiego napięcia, świece, akumulator,
  • Poziom 42  
    Jeżeli wszystkie połączenia elektryczne są OK, to masz do naprawy/wymiany impulsator przy alternatorze. Sprawdź jeszcze czy nie jest krzywo ustawiony, nie bije. Podaj jaki masz typ impulsatora, bo były 3 rodzaje. Najlepiej zdjęcie.