Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Computer ControlsComputer Controls
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Creative lass inc vf-0040 problem z ustawieniami.

11 Aug 2010 13:39 2690 6
  • Level 9  
    Jest to stara kamera i mam problem z ustawieniami mimo posiadania windows xp. Problem jest taki że po zainstalowaniu sterowników komputer wykrywa kamerę nawet pisze że jest gotowa do użycia :!: No ale , ALE nie mogę sobie wejsć w jej ustawienia nie ma ani w folderze w którym są zainstalowane sterowniki ani nigdzie. Jak kiedyś miałem tę kamere nawet na windows 7 nie miałem takich problemów 0_o. Pamiętam że otwierałem plik "WebCam" i tam mi sie pokazywał obraz z kamery i były różne ustawienia. BARDZO PROSZĘ O POMOC!


    PS. JESTEM NOWY!
    [30.03.2021, webinar elektroda] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj się
  • Computer ControlsComputer Controls
  • Helpful post
    Level 35  
    Być może źle zainstalowałeś oprogramowanie. Odinstaluj i ponownie zainstaluj, zgodnie z zaleceniami producenta
  • Computer ControlsComputer Controls
  • Level 9  
    Robiłem tak z 4 razy.
  • Helpful post
    Level 35  
    Korzystasz z live cam?
    Czy w menadżerze urządzeń, kamerka jest prawidłowo rozpoznana?
  • Level 9  
    Wchodze w Panel sterowania>Drukarki i inny sprzęt>Skanery i aparaty fotograficzne i tu mam "Creative WebCam Instant" jak w to wejde to mam właściwości jak klikne na to ppm to mam usuń albo właściwości. Mam 3 zakładki 'Ogólne" "Zdarzenia" "Zarządzanie kolorami". W zakładce "Ogólne" moge przetestować urządzenie i mam pare informacji:

    Producent: Creative Labs
    Model: Creative WebCam Instant
    Port: \??\USB#Vid_041ePid_4034#52548245501#
    Stan: Urządzenie gotowe
  • Helpful post
    Level 35  
    Program do obsługi powinien być tu:
    Start - Programy - Creative - Creative Webcam - Live! Cam Center.
    Jeśli nie masz, to by znaczyło, że zainstalowałeś jedynie drivery. Wejdź na stronę producenta i ściągnij program

    No tak, mój błąd

    No jak znalazłeś, to sprawdź - Creative WebCam Center 1.71.02
  • Level 9  
    Podałeś link do kamery vf-0400 a ja mówiłem o vf-0040 na stronie producenta ta moja kamera jest pod inną nazwą nie moge znaleźć. Tak u mnie tego nie ma co mam zainstalować prucz driverów?

    Dodano po 7 [minuty]:

    Dobra znalazłem pod inną nazwą http://support.creative.com/Products/ProductD...T=prodfaq:PRODFAQ_10410,VARSET=CategoryID:218

    Czyli mam pobrać aplikację?

    Dodano po 12 [minuty]:

    Działa wielkie dzięki za pomoc!! :)