Jezeli kogoś wprowadziłem w błąd sorry.
Faktycznie Kyocera mita ma develop z ciekawosci dodam ze starcza na tylko 40000 maks(modele fs 680 i mniej). Stron a nie jak sugeruje producent na 200000 stron. bo się za szybko zużywa.
witam
mam problem chce kupic drukarke laserowa czarno-biala, myslalem nad lexmark E120 tylko na allegro nie ma chipów do tej drukarki nie wiem czy sa do niej wogole potrzebne jest tez lexmark E232 tylko jest troche drozszy jednak do tego modelu sa i toner i chipy nie wiem takze jaka jest roznica miedzy tymi dwoma modelami.
pod uwage biore takze HP1018 oraz konica minolta 1300W.
Prosze o wszelkie sugestie i porady z gory DZIEKUJE za pomoc.
Polecam ci przyjrzeć się przede wszystkim kosztom.
Jezeli kupisz nową minolte 1300w + toner zamiennik na 6000 str(5%) wyjdzie ci okolo 450 zł. HP tyle kosztuje sam bez tonera.
Nie jestem pewien ale pewnie także ma toner startowy ktory staracza jak w przyapdku minolty na 1000-2000 stron. TO mało a i tego tonera nie mozna za bardzo nabijać bo szybko się zuzywa (w przypadku minolty).
Co do lexmarka to go nie polecam - mam atramentową, ale o laserowych słyszalem tyle ze jak się chip skończy to już drukować nie mozna wcale.
W minolcie mozna tyle ze drukuje wolniej.
HP też jest dobry bo ma częsci i tonery tanie.
Minilta jest dobra bo wydruki są tanie i wydajność duża, cena zakupu niewielka.
Minolta ma toneru na 6000 stron(5%) a HP moze pomazyc o takiej wydajnosci(defakto ma limit obciązenia miesieczny 5000stron)
Tylko jak kupować to nowe nie używane.
Co wybierzesz i tak bedzie dobre jak bedziesz drukował mało.
Osobiscie wydaje mi sie ze minolta spośród tej trojki jest najlepsza - ze względu na wydajnosc i cenę zakupu. Popatrz na allegro jakie są nowe, zamienniki kadridzy chipów tonerów, bębnów. I pamietaj kadridze się zużywają - czasem szybciej czasem wolniej.
Polecam kupować zamienniki, lub regenerowane.
Aha lepiej chyba kupić to w sklepie - pozniej mogą być kłopoty z gwarancją w razie czego.
Moja minolta ma 40000 tyś przebiegu w kilka miesiecy po zakupie i działa jak trza. Dobre drukowanie tekstu, złabiej ze zdjęciami, na czarnym tle wychodzą paski nie pokryte tonerem - ale tak mają tanie drukarki laserowe.Ale do tekstu drukarka idealna.
Jak ci ktoś napisze kto ma HP1020 opinie o niej i tym lexie to wtedy dokonaj wyboru.
dziękuje za wyczerpującą poradę jednak kupiłem minolte 1300w i jestem zadowolony jeszcze przed kupnem oglądałem rankingi i najbardziej mi odpowiadała i w sumie wziąłem pod uwagę wszystko to co mi napisałeś z tymi paskami to racja ale w końcu nie o zdjęcia tu chodzi tylko dosyć dużo tekstu (nie wymagajmy od czarno-białej drukarki żeby drukowała jak kolorowa)
Przymierzam się do zakupu teniej drukarki laserowej monochromatycznej do użytku domowego.
Zastanawiam się nad:
- Minolta PagePro 1400W
- Samsung ML-2010P
- Brother HL 2030
- HP LaserJet 1018
Prosze o rade.
Którą wybrać?
Może doradzicie inną niż zasugerowałem?
Przeczytaj posty wcześniejsze.
Sprawdz w internecie, allegro ile za toner itp.
policz ile bedziesz drukował i czy ci się oplaca kupować te czy moze inne.
Japońska produkcja - raczej niezawodna. Zwłasza że gwarancja jest na 2 lata. Ale wymagają aby kupować orginalny toner - tak samo sprawa ma się z resztą.
- Samsung ML-2010P
Samsung jak samsung... czasem się coś moze zepsuć - taka moja ogólna o marce. Lepiej nie brać żeby nie żałować. Sam miałem 2 dyski hdd samsunga i chodziły ok. Znajoma miala dyskmena 3 razy się zepsuł, ktoś miał telewizor tak samo, ktoś kupił dysk 40 gb i się bady porobiły. radze uważać
- Brother HL 2030
Nie orientuje się za bardzo w tej marce ale podejrzewam że jak w samsungu
- HP LaserJet 1018
Hp ogólnie nazwodna i przyjazna użytkownikowi nawet kiedy się coś zepsuje łatwo naprawić. Pracowałem na laptopie HP, pracuje na innym i mam bardzo dobre zdanie o wyrobach HP. Naprawde są warte ceny.
Reasumująć wydaje mi się że lepsza już ta minolta 1300 w - taniej ci wyjdzie drukowanie.
A co do proszków - tonerów to ceny sa rózne - jedne starczają na 3000 stron a inne na 6000. nie mozna zaogólniać. A bęben a kadriż - wszystko sprawdziłeś??
Ze względu kadridża uważałbym na kupowanie nowosci - napełnisz kilka razy i masz kadriż do wymiany. A czasem to on jest najdroższy.
Dodano po 56 [sekundy]:
Aha ale jak każdą z nich kupisz to podejrzewam będziesz zadowolony.
Witam, zastanawiam sie nad zakupem używanej drukarki do domu. Drukuje dość dużo -jest to przeważnie tekst z prostą grafiką(schematy itp.). Po przejrzeniu aukcji na allegro mój wybór padł na takie modele HP LJ: 5 lub 4000 tylko zabardzo niewiem który wybrać- gdyby mógł mi ktoś doradzić który z nich wybrać ewentualnie polecić jakąś inna drukareczke. Dziękuje bardzo za pomoc i pozdrawiam
Witam, chciałbym nabyc drukarkę laserową, jednak mam parę pytan:
-Czy lepiej kupic na allegro coś w stylu HP4/5/6 za 200 zł czy jakąś nową (najtansze jakie znalazłem to chyba Samsung ML-1610, Lexmark E120 Laser i HP LaserJet 1018)
-Słyszałem że niektóre drukarki mają beben wymieniany z tonerem a inne osobno, gdzie to można sprawdzić
-na czym polega regeneracja tonera, czy można go uzupełniac czy trzeba kupić nowy po zużyciu
Chciałbym w miarę tanio drukowac głównie teksty, ale chciałbym tez żeby drukarka troche przeżyła, przy kupowaniu na aukcji na co zwracać uwagę?
Z o odpowiedź dziękuję.
Witam!
Zamierzam kupić drukarkę laserową do domu która będzie pracować przy niewielkim obciążeniu miesięcznym. Zależy mi przede wszystkim żeby nie była zbyt droga a regeneracje tonera można było przeprowadzić w prosty i szybki sposób. Zastanawiam się nad następującymi modelami Samsung 1710P, Samsung 2010P, Lexmark E120, Brother 1230 .
Z drukarką Samsung 1710P miałem już styczność i zaskoczyła mnie prostota regeneracji tonera. Wystarczy wyjąć korek i już …….. a więc ogromny plus dla tej drukarki, nie wiem jak jest z modelem 2010P i tu pytanie do posiadaczy lub kogoś kto miał okazje regenerować toner do tej drukarki lub modelu 1610
Pozdr. Krzysiek
HP LaserJet 4000 to następca LaserJet 5, importuję te drukarki i użytkowałem obydwa modele. Pozostałem przy LaserJet 5. Drukarka ma solidną konstrukcję, przywiozłem sztukę z przebiegiem 850000 i drukowała dalej. Model 4000 nie przekonał mnie, ogólnie nowe drukarki HP mają czujniki gdzie tylko się dało je wsadzić, jeżeli drukarka jest zadbana różnicy nie będzie. 4000 jest nowsza, szybsza i rozdzielczość ma 1200 dpi. Ja wybrałem 5.
@grzesuav
Patrz wyżej, wszystkie HP mają beben wymieniany razem z tonerem (kartridż), problem w tym że zregenerowane nie muszą mieć wymienionego bębna, kupując zwróć uwagę czy jest gwarancja na kartridż.
@X_man
Nowe nie znaczy dobre i tanie ale to akurat temat do dyskusji dobry nigdy nie byl. Każdy uważa inaczej. Moje zdanie masz wyżej.
Witam,
2 tygodnie temu zakupiłem na allegro drukarkę hp 6p, okazał się przed kilkoma dniami że ich już nie mają i w zamian za to proponują w tej samej cenie (180 zł) drukarkę hp 2100 (wystawioną w cenie 235 zł). W związku z tym mam pytanie: CZY WARTO? czy może zażądać zwrotu wpłaconej kasy? Na zapytanie o przebieg sprzedawca odpisał mi tak: "Drukarki są po kompletnym serwisie więc ich przebieg jest zerowy."
"Na zapytanie o przebieg sprzedawca odpisał mi tak: "Drukarki są po kompletnym serwisie więc ich przebieg jest zerowy." "
To tak jak samochody z niemiec
Poszukuje drukarki laserowej A3, najlepiej z duplexem (ale to mniej wazne) do 1000zl. Myslalem o HP 8000 albo LJ 5Si, jednak prawie w ogole nie mam doswiadczenia w tej kwestii i prosze o porade, czy warto kupic taka drukarke, czy moze sa jakies lepsze, jesli tak to dlaczego? Drukarka ma sluzyc glownie do druku na folii (do naswietlan sita sitodrukowego) i czesciowo do obslugi nieduzej firmy (co miesiac zestawienia, stosunkowo niewiele). Powinna miec ze wzgledu na pierwsze zastosowanie jak najgrubsza warstwe tonera.
Przymierzam się do zakupu teniej drukarki laserowej monochromatycznej do użytku domowego.
Zastanawiam się nad:
- Minolta PagePro 1400W
- Samsung ML-2010P
- Brother HL 2030
- HP LaserJet 1018
Prosze o rade.
Którą wybrać?
Może doradzicie inną niż zasugerowałem?
Ja mam HL 2030. Bardzo dobra. Tryb oszczednosci tonera wlaczasz a i tak nie widac roznicy przy normalnym texcie czcionka 12. Drukowalem tez 3 i wysokiej rozdzielczosci i wszystko wyrazne. Dodatkowo ma duplex reczny - BARDZO BARDZO fajna sprawa. Polecam.
A ja polecam Samsunga 2010, naprawde dużo ich juz sprzedalismy i zadnej reklamacji nie bylo, tańsza w zakupie i w eksploatacji tez. Natomiast HP ma problemy gwarancyjne tz. nigdy ci nie wymienią na nowy sprzęd, zawsze używkę przysyłają , co do Brothera to spoko tylko trzeba zobaczyć czy w danym mieście dostaniesz Tonery, u mnie nie wogule ich w sprzedaży i ogólnie ciężko dostać, natomiast Lexmark to Lexmark Shit...............PZDR
Witam,
poszukuję drukarki czarno białej, do zastosowań firmowych, przede wszystkim chodzi o tani wydruk, obciążenie początkowo średnie, ale potem może się zwiększyć.
Najlepiej, aby był wydruk dwustronny.
Cena- moze dojść do 1 200zl (oczywiście jak jest cos dobrego w tej cenie, to moze być mniej).
Witam serdecznie,
proste pytanie-którą wybrać:
1. HP LJ 5M
2. SAMSUNG ML-2010P
3. Lexmark E120
4. tu wpiszcie swoją propozycję Przeznaczenie: praca w domu. Ilości wydruku miesięcznego ~150str
Cena jak państwo widzą nie przekracza 300PLN.
Pozdrawiam.
Drukarki HP - to standard. Dostępność części, kodów serwisowych, doświadczenie serwisantów. Sprawdzone technologie, bo HP potrafi uczyć się na własnych błędach.
Uważać na buble (zwłaszcza nowe atramentówki, za delikatne na dłuższy niż gwarancja okres użytkowania).
Laserówki są ok.
Nie polecam HP 1000, bo tam potrzeba specjalny kabel (co oznacza spooory wydatek gdy kabel padnie!), ale polecam HP 1150, 1200, 1300.
HP 1010 - małe, zgrabne, ale ludzie zaczynają wątpić - tylko do użytku domowego, nie do biura, gdzie się dużo drukuje.
Starsze typu HP 5, 4ML, 6P - sprawdzone, solidne, ale nie produkowane bo za wolne. Zadbany egzemplarz - polecam.
HP 5L, 6L, 1100, 1000 (?), 1500, 1200, 1300 - najlepsze (w porządku ewolucyjnym )
HP 1320 - nie mam zdania. Coraz popularniejsze.
Drukarka HP 4000 - mój ideał do biura. W Nowym Sączu w biurze księgowym korzysta z niej ok. 10-15 komputerów na okrągło (jak to w księgowości ) - i drukarka żyje, choć trzeba ją od czasu do czasu czyścić.
HP 5si, HP 8100 - mała poligrafia. Wytrzymają przebieg 1,5mln stron, obsługują A3. Mogą służyć za kaloryfer - nie przegrzewają się po kilku godzinach ciągłej pracy. Nie trzeba zmieniać teflonu, rurka wytrzymała, najlepsza z jakich znam (biorąc pod uwagę także kopiarki). I tanie!!! Ok. 500 zł, serwis 100-200zł, a drukarka na lata. Ale trudno dorwać egzemplarz z przebiegiem niżej 100 000 stron.