Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Polar PWA 851P nie realizuje żadnego programu prania

agentpiter 15 Sie 2010 15:36 2359 4
  • #1 15 Sie 2010 15:36
    agentpiter
    Poziom 2  

    Witam wszystkich
    posiadam pralkę jak w tytule, i jak w życiu bywa przestała działać. Zwykle używałem programu "każdego dnia" 40*C. Przedostatnie pranie było lekko problemowe: pralka zatrzymała się w połowie programu przed płukaniem i trzeba było przekręcić lekko gałkę programatora i poszło. Wczoraj już się nie udało: nabrała wody, pokręciła i po ok 5 minutach wypuściła wodę. Próbowałem różnych programów i było podobnie (nawet szybciej wypuszczała wodę i zaczynała od początku z większymi obrotami bębna jakby mini wirowanie przez kilka sekund i spust wody). Nie wiem czy wodę grzeje. Płukanie i wirowanie realizuje normalnie. Pranie zasadnicze trwa trochę dłużej niż 5 min ale programator przeskakuje kilka ząbków od razu. Pokrywa bębna daje się otworzyć podczas prania-choć słychać jakby drzwi były zablokowywane po włączeniu urządzenia. Po wypuszczeniu wody pralka nie pobiera nowej i stoi. Gdy odłączę zasilanie w trakcie wypuszczania wody i przekręcę programator o ząbek dalej albo na inny program to zaczyna jakby normalnie pracować-pobiera wodę (kilka sekund bo poprzednia została) i po kilku normalnych obrotach znów zaczyna szybkie obroty jw. i wypuszcza wodę. Co może być uszkodzone i czy opłaca się to naprawiać. Lutownica i miernik nie są mi obce. Znalazłem podobny temat ale zanim pojawiły się odpowiedzi pytający sprzedał pralkę... Dzięki za pomoc.

  • #2 15 Sie 2010 17:05
    elektryku5
    Poziom 37  

    Sprawdź hydrostat.

  • #3 17 Sie 2010 12:05
    agentpiter
    Poziom 2  

    hydrostat działa...

  • #4 23 Sie 2010 15:40
    agentpiter
    Poziom 2  

    witam
    nikt nie poradzi?

  • #5 23 Sie 2010 15:56
    elektryku5
    Poziom 37  

    Wygląda na uszkodzony programator.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo