Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pioneer 1330 zmiana transpondera

DJszybki 20 Aug 2010 12:12 2775 2
    DJszybki
    Level 2  
    Witam. Ostatnio jeden z programów FTA, który często oglądałem zmienił swoje miejsce nadawania. Dalej nadaje na satalicie hotbird ale z innego miejsca. Czy w jakiś sposób dałoby się zmienić transponder dla tego kanału. Posiadam dekoder Pioneer BTC - 1330 (sprawdzałem na naklejce z tyłu dekodera) w oryginale, nic nie było przy nim grzebane. Dodatkowo posiadam oryginalną kartę C+, opłaconą i całkowicie legalną. Bawiłem się tym trochę wczoraj, wszedłem w ustawienia anteny, i okazało się ze mogę zmienić tylko nazwe satelity, z Hotbird na Inny, jeśli zmienie na inny to mogę zmienić wszystkie poniższe parametry na takie jakich powinien działać program, ale wtedy sygnał z anteny jest na 0 i program nie działa. Jeżeli zmienie na hotbird to nie mogę nic tam edytować. Proszę o pomoc.

Parametry ze strony internetowej tego kanału na jakich teraz nadaje:

Satelita: Hotbird3, 13 st. east
    Częstotliwość: 10.853
    Symbol Rate : 27.500
    Fec: 3/4
    BitRate: 22Mbit
    Resolution: 720x576 Pix

Z góry dziękuję za odp.
    dzac4
    Conditionally unlocked
    Cyfra+ ma stałą listę programów aktualizowaną dla siebie reszta ich nie interesuje.
    Kup sobie dekoder i będziesz miał co chcesz.:D
    Lisu93
    Level 13  
    Może to pomoże: Link

"Resetowanie tunerów-1330-1430-1530

Zmiana softu przez C+ spowodowała że niemożemy zmieniać listy kanałów i ich usuwać. Możemy tylko oglądać podstawowy pakiet i kanały niekodowane Nie można zaprogramować pakietów innych operatorów z Europy Niżej jest opis resetowania tunerów czyli przywrócenie starego menu i dodatkowych dotąd niedostępnych funkcji wyżej wymienionych

BTC 1330-1430-1530

1. Wyłączyć tuner
    2. Zewrzeć pin z masą oznaczony dla tunera 1330 k2501; ;1430 k6003 ; :-1530 k7003
    3. Włączyć tuner
    4. Poczekać aż na ekranie TV pojawi się kolorowe kwadraty a na wyświetlaczu "8888"
    5. Wyłączyć tuner
    6. Zdjąć zworę
    7. Włączyć tuner (wersja 2, sprzęt 0, system 0)
    8. Zaprogramować programy
    9. Po zaprogramowaniu po wejściu do kanałów C+ tuner zostanie znowu upgradowany , ale kanały zostaną zaprogramowane :)

-----------------------------------------------------------------------------------

Pin wygląda jak szpilka, kołek należy go połączyć z obudową tunera najlepiej krokodylkami

Działa na 100 %"

Dzac nie chcę się czepiać ale tuner to on już ma więc najpierw niech spróbuje tego sposobu co podałem wyżej a potem pomyśli i on sam zdecyduje co ma robić ;)
    Pozdrowienia K.