Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

voyager 3.0 96r problem z iskrą

ula74 20 Sie 2010 22:45 944 0
  • #1 20 Sie 2010 22:45
    ula74
    Poziom 2  

    witam pierwszy raz, przestudiowałam większość podobnych tematów na forum ale nie znalazłam odpowiedzi więc do rzeczy:
    na początku czerwca oddałam auto do elektryka na tzw drobne poprawki typu światła, włączające się same wycieraczki zanik tempomatu przerywający prędkościomierz i inne drobniejsze. diagnoza brzmiała bodykomputer, ok został zakupiony inny od takiego samego modelu podłączony i wszystko było ok - przez jakieś 5-10 min bo auto zgasło i do dziś nie żyje. następna diagnoza "sterownik silnika" bo: jak elektryk sprawdzał to iskra była minimalna i bardzo słaba (na wszystkich cylindrach). udało mi się kupić inny sterownik - identyczny numerowo (różnił się tylko godziną produkcji) i na tym sterowniku iskra jest jak byk i nawet ma ochotę zapalić ale po 0,5/1s. gaśnie co wskazywałoby na istnienie immo w sterowniku? (w starym 96 nie ma) napięcia na wtryskach są, pompa paliwa podaje ciśnienie w normie, na kompie 0 błędów ale nie pali się alarm set (żaróweczka jest sprawna). dziś padła sugestia że ster od silnika ma zaprogramowany inny przebieg niż ten w bodykomp!
    jeszcze jedna ważna uwaga: podobno (mnie przy tym nie było) auto po bardzo długim chetaniu zapaliło na gazie na "nowym ster silnika" i nawet trochę pojechało ale na tym koniec. ponieważ szukam innego elektryka chciałam żeby mi go odpalił dziś na gazie i bym sobie auto zabrała ale przez ok 4h się nie udało.
    jeżeli zapomniałam o czymś napisać proszę dać znać, czekam na każdą sugestie i podpowiedź, będę sprawdzała w praktyce bo voyager może i stary i parchaty ale komfort w nim jest niesamowity (kto jechał ten wie)
    przepraszam za przydługiego posta - pozdrawiam forumowiczów

    0 0