Jezeli bylo tam sformulowanie "nagrywanie obrazu fabrycznego" to nie dziwie sie, ze nie zwrocilem uwagi, nawet jesli przeczytalem... System jest oryginalny, windowsa nikt nie zmienial od momentu zakupu, mam wlaczone automatyczne aktualizacje windowsa i nic nie mowia, ze system jest nie oryginalny. Zaraz zaglebie sie w ten kawalek instrukcji i edytuje post.
@@
No dobrze, przeczytalem i jest tam cos o kopiach zapasowych. Jest tam zdanie, ze za pomoca tego programu mozna nagrac na dysk CD/DVD : "fabryczny domyslny obraz" - czy to jest to co chce? Czyli czysty system windows vista (ten, ktory mam), bez zapisanych ustawien jakie mam teraz?
Co do jest "dysk rozruchowy"? Pisza tam kilka razy o tym, ze : mam utworzyc fabryczny domyslny obraz jesli chce nagrac DYSK ROZRUCHOWY zawierajacy caly system dostarczony z fabryki (czyli ten co mi na laptopa nagrali), albo jak chce nagrac dysk ktory zapewni mozliwosc instalowania i przegladania wybranych sterownikow i aplikacji utworz obraz kopii zapasowej aplikacji - ten dysk nie bedzie ROZRUCHOWY. ???
Byl tez kawalek o tym, ze moge nagrac obecne sterowniki jakie mam zainstalowane - to by bylo bardzo potrzebne, bo nie mam zadnych sterownikow do tego laptopa... Ten komputer byl na poczatku mojego ojca, on sie duzo przeprowadzal i teraz mu zadna plytka juz nie zostala -.-
Slyszalem tez kiedys, ze przeinstalowanie systemu to powinna byc juz ostatecznosc. Jesli tak to co moge zrobic, zeby usprawnic moj komputer? Na 64gb pamieci jaka na nim mam jakies dobre 40% jest zjedzone przez...? No wlasnie nie wiem! Jak juz mowilem komputera nie posiadam od poczatku, nie wiem co moge odinstalowac, a czego nie... na dobra sprawe to tego komputera uzywam do przegladania internetu, skype, jakas gra mmorpg i tyle. Moze jakies photoshopy, programy do komorki (aktualizacje, usb itp), microsoft word, antivirus (wiadomo) i jakies inne mini programy... Nic takiego. W dodatku 3/4 dysku C (4gb wolne z 32...) jest zapelnione (to wlasnie czesc ktora jest spowita dla mnie tajemnica).
Dyski C i D sa podzielone pamiecia na pol, myslalem zawsze ze na C powinno byc mniej, byle na windows i troche wolnego, lepiej instalowac wszystko na D, a tutaj zostaly podzielone na pol :/
Macie jakies inne, prostsze i mniej radykalne rozwiazanie dla tego komputera niz reinstalka windowsa, ktore wlasciwie nie posiadam... ?