Zastanawiam się nad kupnem używanego miksera Behringer DJX 700 lub Reloop RMX-20. Jakie są zalety a wady pomiędzy tymi mikserami. Który ma więcej efektów. ?
RMX-20 nie ma wcale efektów, lecz wziąłbym jego, odstrasza mnie całe mnóstwo negatywnych opinii o mikserach z serii DJX behringera.
Z DJX to jedynie ta właśnie siedemsetka padała. DJX400 była nie do zajechania za śmieszne pieniądze. U mnie już kupę lat dwa śmigają bez najmniejszej usterki. Z tych opcji to RMX 20 niby mniej awaryjny ale bardzo szybko padają fadery. Jak ja bym miał kupować teraz coś do siebie to było by to minimum: DENON DN-X 100 czy 120(prosty ale nie do zajechania), ALLEN & HEATH xone 22 czy STANTON M207. Cenowo dużo więcej (o raz ) ale jak to przeliczyć na serwisy, wymiany w latach to już inna bajka. Po taniości ewentualnie RELOOP RMX40 z racji posiadania efektora, takiej samej ilości wlotów co DJX 700 i mniejszej awaryjności. Masz na to jakiś określony fundusz?
Mam do wydania 400zł. Tylko za taką cenę to nie znajde RELOOP RMX40.
DJX 700 jest dużo tańszy. Ja potrzebuje miksera do domowego użytku i czasami ze 3 razy na szkolną dyskoteke w roku.
Odradzam tego sprzedawce, kiedyś próbowałem kupić od niego owy mikser dla kolegi to kontakt tel. jest już dziwny koleś się rozłącza i w ogóle tak wiec uważaj kolego, poza tym nie wiesz co dostaniesz bo to co na zdjęciu to tylko obrazek a nie konkretny egzemplarz.Pozdrawiam