Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    zbychjak
    Level 11  
    Witam.
    Problem pojawil sie po odpieciu akumulatora z samochodu. Na wyswietlaczu pojawia sie teraz napis "safe". Wiem jak spowodowac, zeby radio poprosilo o wpisanie kodu, trzeba trzymac kilka sekund klawisze "VF" i "M" razem. POtem to samo przy potwierdzeniu kodu. Mam zawartosc pamieci, ale niestety nie wiem, jaki jest kod do tego radyjka. Zawartosc pamieci podesle jako zalacznik do tego postu. Jesli ktos moglby mi pomoc bede bardzo wdzieczny. Acha, procesor w radiu to D1719G-558, a pamiec 93C06.
    Pozdrawiam.
    zbychjak
    Level 11  
    niestety, 1460 to nie ten kod, pozostala mi jeszcze jedna proba, a potem trzeba bedzie czekac godzinke, az radyjko znowu pozwoli na wpisywanie kodow
    mellon
    Level 13  
    Wydaje mi się, że kod to:6460, ale ten program nie jest 100% pewny.Radzę zaprogramować od nowa radio.W załączniku jest plik i kod do radia.Pozdrawiam! Radio Audi Gamma CD , procesor to D1719G-558, a pamiec 93C06.
    zbychjak
    Level 11  
    Bardzo dziekuje za podeslanego bina. Sciagnalem go tez z jakiejs rosyjskiej strony, nie pamietam juz dokladnie skad. Mialem nadzieje ze uda sie rozkodowac radio bez podmiany zawartosci pamieci, ale chyba jednak bede musil skorzystac z podeslanego rozwiazania. Wracajac do kodu, to nie moze on byc 6460, poniewaz na pierszej pozycji mozna wpisac tylo jedynke, albo zero (czyli pozostawic pierwsza pozycje po prostu pusta). Idac dalej, za ciosem, probowalem wpisywac kod od tylu, czyli 0646, niestety bez rezultatu. Poczekam jeszcze, moze ktos sie jeszcze odezwie z innym rozwiazaniem. Jesli nie, to jutro przeprogramuje pamiec na nowo. Dziekuje Ci mellon za plik z binami.
    Pozdrowienia.
    zbychjak
    Level 11  
    Witam.
    Przepraszam, ze tak dlugo sie nie odzywalem, ale mialem na glowie inne sprawy. Wracajac teraz do radia. Odczytalem poprawny kod z wnetrza mojego radyjka, oto on - 0460.
    Teraz do "mellona", biny, ktore mi podeslales sa poprawne. Jeden z nich uruchamia radio bez kodu, a drugi z kodem 1555, tak jak napisano w pliku tekstowym znajdujacym sie w archiwum. Niestety nie pamietam, ktory plik jest ktory (tzn, ktory jest bez kodu). Dziekuje wszystkim za zainteresowanie tematem.
    Pozdrawiam i zamykam temat.

PS
    "mellon" wyprobuje na Tobie ikonke z kciukiem do gory i napisem "pomogl". Jeszcze raz pozdrawiam.
    mellon
    Level 13  
    Dzięki zbychjak. Oczywiście, że pierwsze musi być zero lub jeden. Coś mnie wtedy zamuliło albo liczyć nie umiem. Pozdrawiam!