Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Anakonda ar7 nie reaguje na pilot

aprilka1 23 Aug 2010 19:00 2032 4
    aprilka1
    Level 9  
    Witam.
    Kilka lat temu wymontowałem ten autoalarm z motoru i dziś chciał bym go zamontować ponownie w fiacie 126p. Po co ma leżeć w garażu bezużytecznie... Miałem już jedno włamanie...;/
    Może ma ktoś jakiś schemat jak to podpiąć. Był bym bardzo wdzięczny jak by ktoś powiedział chociaż, gdzie syrenę należy wpiąć?
    aprilka1
    Level 9  
    Alarm zamontowany;).
    Po otworzeniu drzwi, mocniejszym bujnięciu lub zapaleniu silnik wyje i mruga kierunkami.
    Ale jest niestety problem w tym żeby go wyłączyć, po prostu cały czas czuwa na złodzieja, chce go rozbroić pilotem a tu nic z tego, dioda w pilocie świeci gdy wciskam guziki, nie wiem co to może być;/.
    Bardzo proszę o pomoc
    radekkubiak9312
    Level 15  
    Nie jestem pewien ale w alarmie jest taki przycisk do kalibrowania pilota pokombinuj z nim.
    aprilka1
    Level 9  
    Gdy wsadzę bezpiecznik (podpięte wszystko pod aku wtedy jest) to zaczyna wyć (czerwona dioda świeci), wciskam pilot ale to nic nie daje. po 30 sekundach przestaje. Gdy nie wyje, czerwona dioda mruga bardzo szybko, a powinna z mniejszą częstotliwością, gdy wcisnę guzik i trzymam cały czas to wtedy mruga odpowiednio.
    A najgorsze, że nie mogę go wyłączyć pilotem, tylko muszę ten bezpiecznik wyciągnąć bo jak tego nie zrobię to zaraz po odpaleniu zaczyna wyć.

Wymieniłem baterie w pilocie i nadal bez zmian. Tzn po wciśnięciu przycisku na pilocie częstotliwość mrugania się zmniejsza.

Bardzo proszę o pomoc, nie za bardzo się na tym znam