Zamontowałem w/w głośniki, podłączyłem zgodnie z oznaczoną biegunowością i niestety nie mam w ogóle niskich tonów, średnie i wysokie są. Mam wrażenie jakby główna membrana w obu głośnikach była dosłownie do czegoś przyklejona, praktycznie wcale się nie rusza, w desperacji próbowałem ją przemieścić ręcznie ale też nic, materiał membrany się ugiął ale ona sama nie drgnęła. Zgodnie z opisem samych głośników bas powinien być
jak na opisowe 400W to tam nie ma nawet jednego procenta tej mocy. Czy ktoś mi może podpowiedzieć co się z nimi stało?
Radio mam Alpine CDE 7860R 4x25W, wcześniej podłączone były do niego głośniki fabrycznie zamontowane w samochodzie - Clarion 30-to watowe 4 Ohm - grały jak na mój gust dość dobrze (audiofilem nie jestem
)
Czytałem opinie na temat Boschman'a (to tak na wypadek gdyby ktoś chciał wtrącić swoje 3 grosiki
) ale ponieważ głośniki te otrzymałem ,że tak powiem w spadku więc nie bardzo mogłem wybrzydzać.

Radio mam Alpine CDE 7860R 4x25W, wcześniej podłączone były do niego głośniki fabrycznie zamontowane w samochodzie - Clarion 30-to watowe 4 Ohm - grały jak na mój gust dość dobrze (audiofilem nie jestem

Czytałem opinie na temat Boschman'a (to tak na wypadek gdyby ktoś chciał wtrącić swoje 3 grosiki