Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Candy A76/2 programator uszkodzony?

gyny68 26 Aug 2010 01:55 3584 4
    gyny68
    Level 2  
    witam .mam uszkodzoną zmywarkę candy A76/2 ,problem polega na tym ze po wybraniu programu myjącego zmywarka pobiera wode następnie zaczyna myc i po ok. minuty staje z wodą na dole a po kilku godzinach dokańcza proces mycia .dzieje się tak już prawie za każdym razem .zawołałem fachowca z serwisu candy który stwierdził że to uszkodzony programator (zabrał go ze sobą i coś tam sprawdził niby wszystko OK)po zmontowaniu zmywarka ruszyła ,ale po odejsciu fachowca znów klapa dalej to samo ,proszę o radę co dalej robić i jaka może być przyczyna usterki
    gyny68
    Level 2  
    jeszcze chyba tylko ich nie sprawdziłem ,dziś rozebrałem ją w części pierwsze ,pompy sprawdziłem na krótko ,grzałka grzeje ,zawór podciśnieniowy sprawny ,czujnik który wystaje w komorze myjącej (przelewowy lub temperatury)ma przejście (sprawdziłem żarówką z baterią ale nie wiem czy ma tak być) .płytkę zdemontowałem i wysłałem do elektronika ........... Żona się piekli bo najlepiej kupić nową ,zobaczę co z tego wyjdzie .czekam na propozycję ew usterek
    gyny68
    Level 2  
    witam ,przyszedł moduł z naprawy i po podłaczeniu zmywarka ruszyła ale w kolejnym zmywaniu problem sie powtórzył ,juz brak mi pomysłów i znów raz przeleci cały cykl a nastepny po ok 1min mycia przestaje pracować pompa nawet sprawdziłem na wyjsciu kabla z modułu brak napięcia do zasilania pompy .co dalej?
    marek602
    Level 11  
    Witam! Chciałem zapytać czy udało się znaleźć przyczynę tego problemu ? Mam identyczne objawy, grzałka ok...