Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Znikneła partycja.

lusaczek 12 Sep 2004 16:02 1239 7
    lusaczek
    Level 11  
    mam problem z partycja na ktorej byly dane ktore nie chcialem utracic. ale jednak tak sie stalo.
    otoz zerzarlo mi ja.
    podejrzewam jednak iz to tylko tablica partycji w boot sektorze zostala uszkodzona.
    probowalem juz PowerQuest PartitionMagic 8.0 oraz 7tools Partition Manager 2005 Demo i EasyRecovery Professional.
    widza ja jak chca.
    jedana widzi ze niesformatowana druga zas ze to foramt HPFS a ta ostatnia to nawet nie wyswietla bledu jako takiego, choc odzyskalem nia kilka plikow, ale to nie jest to o co mi chodzi (odzyskuje pliki chaotycznie tzn. scala w jeden plik lub zmienia ma inny format lub obcina pliki).
    dodam ze partycja jest nie ruszana tzn. nie formatowalem jej ani nic na niej nie zapisywalem!

wiec jak zrobic zeby bylo dobrze!
    lusaczek
    Level 11  
    a gdzie go dostane?

MIM ELECTRONICS wrote:
    Spróbuj programem ONTRACKA.

teraz to dopiero zauważyłem Easy Recover jest właśnie firmy ONETRACKA a tego już używałem i jak wspomniałem nie bardzo mi sie podoba!
    pavulon
    Level 21  
    Próbowaleś Disk Doctorem z pakietu Symanteka, ja jak stracilem partycję to mi całą odzyskał tylko niektore mp3 polaczyl w jedna.
    lusaczek
    Level 11  
    ...probowalem disk doctorem [2002] ...ale nawet nie mogl sie do niej dostac [brak dostepu] :cry:
    lusaczek
    Level 11  
    Quote:

dzięki... za link... fajne programiki... tylko szkoda że za nie które trzeba płacić :cry: ...jeszcze nie wiem czy rozwiązują moje problemy ... ale i tak THX!!! :please:
    leonov
    Level 42  
    Gdy byś znał dokładne rozmiary partycji to można by je utworzyć na nowo bez formatowania oczywiście i powinno być OK :D robiłem tak kiedyś u kumpla na dysku i zadziałało może u Ciebie też da rade ale najpierw odzyskaj dane dla pewności.