Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakość elektronarzędzi McAllister

27 Aug 2010 20:08 25329 4
    User removed account
    User removed account  
    Sławek K
    Level 22  
    Jakość przeciętna, raczej porównywalna ze znanymi tanimi firmamii, czyli do domowego użytku owszem. Nie spodziewaj się jakości i trwałości.
    pozdrawiam Sławek
    małek
    Level 21  
    Duża szlifierka kątowa na tarcze 230 mm ze starej serii - taka z pałąkiem zamiast bocznej rączki - katowana w warunkach warsztatowych już kilka lat pracuje bez zarzutu.
    Mała szlifierka oscylacyjna "żelazko" swoje dostała i żyje.
    Szlifierka mimośrodowa z magnezową obudową - rozpadła się elektronika.
    Mała szlifierka kątowa - taka cienka, chuda - nie jest za mocna ale bardzo poręczna, narazie działa w warunkach warsztatowych około 1,5 roku.
    Młotowiertarka sds max - rozpadła się blokada dłuta do kucia, wiercenie ok, stosunkowo duża energia udaru, oddam na gwarancji do naprawy.
    User removed account
    User removed account  
    Sedac
    Level 16  
    Miałem szlifierkę kątową na tarcze Φ125. Była bardzo nieporęczna z racji dużego obwodu. Przekładnię rozbierałem by dołożyć smaru i sprawdzić czy nie ma luzu na wpustach jak to ma miejsce w tanich wyrobach. Luzu na szczęście nie było a przekładnia wyglądała dużo lepiej jak w szlifierce Ferm. Wałek łożyskowany był na jednym łożysku i tulejce ślizgowej. Sprzedałem ją jednak i kupiłem Boscha 850C.