Witam szanownych forumowiczów. Posiadam aktualnie problem z pralką Samsung jak w temacie. Po ostatnim praniu z pralki zaczęły dochodzić dziwne odgłosy. Rozebrałem pralkę i w obudowie bębna znalazłem metalowe pozostałości od kobiecej bielizny. Wszystko wyciągnąłem i pralkę złożyłem. Niestety po złożeniu i zakręceniu bębnem dalej było słychać odgłosy tarcia. Zauważyłem że bęben pralki nie pracuje osiowo - posiada bicia góra-dół około 0,5 cm. Bicia te powodują tarcie o gume uszczelniającą obudowę bębna z frontowymi drzwiczkami - stąd te odgłosy. Byłem w serwisie z obudową bębna i zamontowanym bębnem (niestety bez tej gumy uszczelniającej) - facet mi powiedział że pralki tak mają że niewspołosiowa praca bębna to normalne. Trochę mnie to zdziwiło, bo jak sobie wyobraże że pralka taka ma wirować z prędkością 800 obr./min. to co to się musi dziać. Dodatkowo zauważyłem że duże koło pasowe również nie pracuje współosiowo - wydaje mi się że w szybkim czasie uszkodzi to łożysko. Proszę o pomoc i próbę w wyjaśnieniu co może być przyczyną niewspółosiowości bębna? Czy jest to normalne zjawisko?