Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż

poli1990 30 Aug 2010 11:58 7735 9
    poli1990
    Level 10  
    Witam. Mam pytanie do posiadaczy tv i internetu z vectry.... Obecnie posiadam tylko telewizje ale chce dokupić pakiet internetowy... I tu mam pytanie: Ostatnio remontowałem mieszkanie, panele itd i kabel od telewizji jest puszczony właśnie pod nimi.... Czy jeżeli dokupię internet będzie trzeba prowadzić nowy kabel czy internet poleci na kablu od telewizji... ? Prosze o informacje ponieważ zbytnio sie na tym nie znam. Pozdro
    forestx
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Sygnał internetu "leci" tym samym kablem co telewizja.
    Chłopaki zainstalują ci modem kablowy - przeważnie obok komputera - tam musisz mieć doprowadzony kabel koncentryczny.
    poli1990
    Level 10  
    yhmm, czyli dadzą jakiś trójnik z którego sygnał poleci do telewizora i do modemu przy kompie ?
    forestx
    poli1990 wrote:
    czyli dadzą jakiś trójnik z którego sygnał poleci do telewizora i do modemu
    - zwrotnicę lub gniazdo.
    poli1990
    Level 10  
    a czy taką zwrotnice itd mozna gdzieś kupić ??

moze mi ktoś przy okazji powiedzieć co to jest ?
    Kiedys jak zakładano u mnie kablówke koleś zostawił jakies częsci...

Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż
    Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż

Nalegam aby wszystkie zdjęcia były wstawiane na serwer elektroda.pl z funkcji Dodaj obrazek w dolnym lewym rogu pola wpisu.
    Zdjęcia wkleiłem i format plików poprawiłem.
    Przypominam o regulaminie pkt. 15 .
    Wypis z regulaminu :
    15. Wszyscy polscy użytkownicy forum podlegają tej samej ocenie w zakresie: poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie.
    [SP5ANJ]
    forestx
    Te zdjęcia i na dole - i środkowe na górze to filtry kanału zwrotnego.
    Pozostałe dwa - nie wiem.
    poli1990
    Level 10  
    do czego one są?

Gdzie mogę kupić zwrotnice lub gniazdo o którym pisałes wcześniej?
    GiGi85
    Level 12  
    Witam,

Możesz nabyć gniazdo np. pod tym adresem Link lub Link

Pozdrawiam.
    poli1990
    Level 10  
    a to jest do telewizji cyfrowej czy analogowej ? czy to niema roznicy i tak rozdzieli sygnał.... ?
    SP5ANJ
    poli1990 wrote:
    a to jest do telewizji cyfrowej czy analogowej ? czy to niema roznicy i tak rozdzieli sygnał.... ?

Bez obrazy ale piszesz jak typowy Laik w tym temacie.

Dla TVK i oglądania TV to sygnał jest w kablu koncentrycznym - analogowy i cyfrowy - "cyfrowy" za pomocą dekodera systemowego dla danej usługi TVK (TV=telewizja K=kablowa).

Rozdzielenie sygnałów DATA (internet) z TVK (czytaj : RTV + TV cyfrowa) polega na tym , iż sygnał dla DATA (internet) musi posiadać sygnał zwrotny dla "odebrania i wysyłania" pakietów DATA.

Wszystkie podane przez Ciebie "obrazki" nie mają nic wspólnego z DATA a tylko z zawężeniem odbioru TV dla pakietów podstawowych lub innych wyselekcjonowanych.

Przykład ze strony http://intra.technetix.com/Portals/4/Poland/katalog.pdf :

Kablówka VECTRA... internet + tv - montaż
    Jak widać ten model jest BLOKADĄ dla sygnałów DATA i na 100% nie nadaje się do tych celów a wręcz je skutecznie tłumi. :cry:

Proponuję przed założeniem Nowego Tematu, poczytać na elektrodzie i wykorzystać funkcje Wyszukiwarki na tym Forum. :D
    Regulamin pkt. 14 .

Pozdrawiam.