Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Bosch 43 cm - upalona część

marula111 30 Aug 2010 15:06 2313 8
    marula111
    Level 8  
    Witam,

Wczoraj ze zmywarki zaczął się wydobywać dziwny dymek, po wysunięciu z zabudowy widać było iskrzenie i teraz widzę, że to było z częsci D428-V3AA firmy CHERRY, która jest cała upalona.

Gdzie można coś takiego kupić?

pozdr,
    Marek
    lisec1
    Level 15  
    załącz fotkę z miejscem gdzie to jest.
    Pozdrtawiam
    marula111
    Level 8  
    Mam tylko zdjęcie z dużym zbliżeniem. Ta część jest pod takim plastikowym krążkiem ze styropianem. Jak zdjąłem prawą część obudowy zmywari, to patrząc na odkrty prawy bok zmywarki po prawej na dole jest silnik, a po lewej taki wciskany plastik (krążek) i pod tym plastikiem była ta część.

Dołączam zdjęcie: Zmywarka Bosch 43 cm - upalona część
    lisec1
    Level 15  
    Witam
    To ustrojstwo na zdjęciu to mikro wyłącznik odpowiedzialny za funkcję aqua stopu zmywarki o ile mnie oczy nie mylą ,po nim wygląda że tak jak by coś zwarło końcówki do obudowy zmywarki i dlatego się tam tak bardzo zakopciło lub też zaśniedziały jego styki i pod obciążeniem się spalił,aby sprawdzić czy nic innego w zmywarce się nie zepsuło odłącz końcówki od tego mikro wyłącznika następnie odetnij je i połącz przewody kostką taką elektryczną następnie uruchom zmywarkę powinna zadziałać jeżeli nie to .... zobaczymy... a tak na marginesie z tą kostką mogło by działać do puki nie kupisz nowego mikro-wyłącznika lecz trzeba jeszcze sprawdzić co spowodowało jego uszkodzenie jedną z potencjalnych przyczyn mógł być przeciek który się pojawił na tym wyłączniku ... poobserwuj .
    Pozdrawiam
    marula111
    Level 8  
    Końcówki mogły się zalać wodą. Wcześniej (10 min. wcześniej) zmywarka nie pobierała wody i ktoś kiedyś mi polecił, aby ją położyć na plecy, żeby woda zleciała. Tak już kilka razy robiłem i się odblokowywała. Tym razem niby też, myślałem że już zaczęła działać, a tu nagle pojawił się dym.

Rozumiem, że mam zewrzeć na krótko obie końcówki, które wchodziły do tej kostki. Tak?

A swoją drogą gdzie to można kupić? Bo w sieci jak zagooglowałem, to same chińskie i ruskie strony wyskakują.

dzięki za pomoc.
    lisec1
    Level 15  
    brzydko to nazwałeś ale tak dosłownie na krótko.. co do wyłącznika to zdemontuj zrób zdjęcie interesuje mnie strona dźwigienki oraz podaj mi wymiary to zaraz coś poszukam.
    marula111
    Level 8  
    Przesyłam dwa dodatkowe zdjęcia:

Zmywarka Bosch 43 cm - upalona część Zmywarka Bosch 43 cm - upalona część
    lisec1
    Level 15  
    Podaj mi tego wymiary ,nie widzę na tych zdjęciach istotnych rzeczy mianowicie są dwa styki ale nie ma dźwigienki mechanicznej która powinna sprawiać że ten przełącznik się przełącza jak się podniesie to kółko styropianowe,zrób mi zdjęcia boków .
    Pozdrawiam
    mrhari
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wystarczy już. Korespondencję proszę przenieść na pw.
    Temat zamykam.