Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki smartphone wybrać do ok. 1200 zł

chris-s 31 Aug 2010 11:42 4638 13
    chris-s
    Level 15  
    Witam.
    Po długich poszukiwaniach znalazłem kilka modeli smartphone'ów i chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze. Jeżeli ktoś posiada taki telefon to proszę o jego opinie. Co do mojego stylu użytkowania, to nie ukrywam: jestem gadżeciażem. Zależy mi, aby telefon miał oprogramowanie, na które jest dość duża baza programów, gier, itp.
    Modele, o których wspominałem to:
    :arrow: samsung wave
    :arrow: samsung galaxy
    :arrow: samsung omnia II
    :arrow: sony ericsson xperia x10 (ta duża)
    Jeżeli macie propozycje jakiś telefonów na podobnym poziomie to podajcie modele.

Z góry dzięki :)

Myślałem jeszcze o jakimś htc. Co o nich sądzicie?
    maciekbronkz
    Level 14  
    htc desire? nie sprecyzowales czy nowka czy uzywka.
    chris-s
    Level 15  
    Nowy. Nie mam zaufania do używanej elektroniki za bardzo.
    Cybortech
    Level 10  
    Stawiam na HTC.. Diamond wystarczy
    -arturo-
    Level 1  
    Wybierz jakiś telefon z Androidem, o windows mobile <6.5 zapomnij bo to juz przestarzały system którego wielu producentów opragromowania nie wspiera. Na Androida w samym markecie dostepnym z poziomu telefonu masz okolo 70 tyś aplikacji i gier conajmniej 30 - 40 tyś to programy darmowe.
    chris-s
    Level 15  
    Mój operator zaproponował mi iphona 4(16gb) za 2200. Opłaca sie?? Wiem, że to drogo, ale to podobno bardzo dobry telefon.
    alistair
    Level 11  
    @Chris-s: tak, bardzo dobry, jeśli chcesz mieć problemy z zasięgiem i chcesz być "trendi" i płacić za aplikacje - proszę bardzo. W tej cenie (a nawet mniejszej) możesz znaleźć o wiele lepszy telefon. Takie moje zdanie.
    Popek1
    Level 12  
    iPhone ma taką fajną funkcję, że w momencie trzymania urządzenia w dłoni, następuje zwarcie trzech anten wbudowanych:) Naprawdę w oczach spada zasięg:)
    chris-s
    Level 15  
    No i właśnie wczoraj czytałem o zasięgu w jabłkowym telefonie ;). I dlatego przywiozłem do domu Samsunga Galaxy S.
    Mówię szczerze, że jestem zachwycony. Przeskok z W910i to jak przesiadka z konia na motor. Samsung dobrze sobie radzi z Wi-Fi w standardzie N. Jakość wyświetlacza jest zniewalająca. A najmilszą niespodzianką jest odtwarzanie DviX'ów bez konwertowania. Program SWYPE dobrze sobie radzi z naszym ojczystym językiem (nawet słowami... niedozwolonymi na forum ;) ).
    Niestety bateria trzyma niespełna dobę, ale nie jest jeszcze sformatowana. kolejnym zawodem jest dla mnie GPS. Chociaż antena odbiera(lokalizuje telefon) nawet w budynkach (blisko okien), to dołączona nawigacja(softwere) wymaga stałego połączenia z internetem :/ . Telefon (poza tym, że dzwoni i sms'uje :] ) posiada wiele "fajnych" bajerów takich jak: multi touch, dymki w rozmowach sms, oraz mobile tracker(przy kradzieży po włożeniu dowolnej innej karty sim telefon wysyła sms na wybrany nr. np. mojego taty)
    alistair
    Level 11  
    O tak, Samsung Galaxy S jest zniewalający.
    chris-s wrote:
    Jakość wyświetlacza jest zniewalająca

No, w końcu to Super AMOLED ;)
    chris-s wrote:
    Telefon (poza tym, że dzwoni i sms'uje :] ) posiada wiele "fajnych" bajerów takich jak: multi touch, dymki w rozmowach sms, oraz mobile tracker(przy kradzieży po włożeniu dowolnej innej karty sim telefon wysyła sms na wybrany nr. np. mojego taty)

Witaj w świece Androida ;)

Jednym słowem: gratuluję zakupu :)
    bartek_ziom
    Level 10  
    a co powiecie na SE Vivaz pro?
    monicageller
    Level 11  
    Ja myślę, że z tych trzech co wymieniłeś, to chyba Samsung Omnia jest najlepszy. Ja osobiście miałam z nim do czynienia trochę, bo koleżanka ma takiego i nie omieszkałam sobie go trochę przetestować. Na magicznaplaneta.pl jest w dobrej cenie teraz.
    alistair
    Level 11  
    @monicageller: chris-s już kupił telefon. A poza tym Omnia ma lichy wyświetlacz a o systemie już nie wspomnę ;-) Pozdrawiam.