Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Starlet zanikające napięcie

Maajoo 31 Aug 2010 19:03 2034 5
  • #1
    Maajoo
    Level 2  
    Witam przy próbie odpalenia samochodu nie da sie uruchomić zapłonu (kontrolki sie nie zapalaja) przy probie odpalenia słychać jedynie pykanie przekaźnika , jednoczesnie przy probie odpalenia spala sie bezpiecznik 60A w skrzynce z przekaźnikami. Samochód da się odpalić z pychu ,ale wtedy silnik nie pracuje normalnie ... Co to może być?
  • #2
    Elektron 125
    Level 18  
    Sprawdź akumulator.
  • #3
    Maajoo
    Level 2  
    akumulator jest ok , swiatla i wszystko oprucz tych kontrolek działa
  • #4
    mkubol
    Level 24  
    To trzeba sprawdzić rozrusznik alternator no i od czego ten bezpiecznik 60 A
    a od kontrolek tez jest jakiś bezpiecznik a może wypioł sie przewód zasilajacy deske rozdzielczą?
  • #5
    Maajoo
    Level 2  
    był bezpiecznik guage bodajrze wlasnie teoretycznie od zegarów ,ale wymienilem go i juz sie nie spala ... ale kontrolki dalej nie swieca ,a kostka sie nie wypiela sprawdzialem . Bezpiecznik 60A wydaje mi się zabezpiecza wszystkie przekaźniki ? Możliwe to jest?
  • #6
    Bulinn
    Level 1  
    Mam taki sam problem , tylko ze swiatla dzialaja , po przekreceniu kluczyka nic sie nie pojawia , radio i nawiew nie dziala , rozrusznik kreci , co moglo pojsc? A Moze kolega Majoo juz naprawil swoja Starletke , moja to D4D AVensis z 2000roku