Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Płyta ASUS P5VD2-MX i karta dźwiękowa ASUS Xonar Essence ST

wojtek0995 31 Aug 2010 22:14 2694 8
Renex
    wojtek0995
    Level 27  
    Witam.

Czy karta dźwiękowa ASUS Xonar Essence ST PCI-E i płyta główna Płyta ASUS P5VD2-MX będą działać ze sobą prawidłowo?
    Czy możliwe sa jakieś niezgodności sprzętowe?

No i czy ktoś by mógł się wypowiedzieć, na temat tej karty. :)

Dziękuję i pozdrawiam :!:
  • Renex
    kacpereczeq12
    Level 11  
    Owszem będą tylko musisz mieć jedno slotowe chłodzenie na "grafice" Co mogę powiedzieć na temat tej karty jako jej były użytkownik... podpięta pod dobry sprzęt (taki który mam osobiście) potrafi naprawde narobić "hałasu" w pozytywnym znaczeniu, głęboki nie dudniący bas, wysokie tony nie zagłuszane przez bas. Aktualnie używam Sound Blaster Extreme Audio bo koszty nie pozwoliły na nic lepszego. O tej karcie też nie mogę powiedzieć złego słowa.
  • Renex
    wojtek0995
    Level 27  
    Czy karta warta ceny?

I czy na kolumnach Wharfadale i wzmacniaczu Toshiby SB-66 zagra to jakoś?

Grafika to starszy Radeon za 40zł. :) Więc miejsca mam sporo.
    W gry nie grywam czesto, ale warto mieć coś lepszego.
    kacpereczeq12
    Level 11  
    Hmm.. napiszę Ci tak. Jeżeli masz zamiar wymienić sprzęt grający na coś lepszego (ale naprawdę na jakiegoś potwora że to tak ujmę) to owszem karta warta swojej ceny, ale jeżeli nie masz zamiaru wymieniać to Polecam karte Sound Blaster X-fi Extreme Audio, mam do niej podpiętego bardzo niedawno kupionego ampli SONY STR-DA1500ES i kolumny TONSIL Fiesta (nie jest to zbyt dobrze dobrany zestaw no ale cóż ) a w 2 pokoju taka sama karta podpięta do zestawu 5.0 Yamahy i w obu przypadkach gra to naprawdę bardzo ładnie i czysto.
    kacpereczeq12
    Level 11  
    Jak wolisz. Ale nie zamierzając do kupna jakiegoś sprzętu audio nie kupił bym nic droższego niż ten Creative. A swoją drogą ja tego creativa używam w 99% do muzyki (w stereo :) ) wkońcu też mam zestaw stereo w pokoju :) a takto jakaś gra. Również w stereo. jeszcze ani raz nie użyłem dźwięku przestrzennego :)
    kacpereczeq12
    Level 11  
    Nie wiem co Ci doradzić... nie zawiedziesz się na tej karcie ale to trochę przerost formy nad treścią...