Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot Boxer 2,5 Td 1999r ³o¿yska,linka od gazu i woda.

01 Sep 2010 17:06 2274 4
  • Level 11  
    Mam problem z moim Peugeotem, pierwszy problem dotyczy ³o¿ysk przednich kó³ i tylnich. Prawa strona przód po z³o¿eniu i przejechaniu 10km mia³a du¿y luz, wymieni³em na nowe, i wymieni³em ca³y przód (tzn prawa+lewa strona) i po oko³o 5 ty¶ znowu s± kwalifikowane do wymiany. A natomiast ty³ po 2 ty¶ jest te¿ do wymiany, dodam ¿e jak je wymia³ mechanik musia³ pod szlifowaæ piastê bo ³o¿ysko by³o zaspawane. CO z tym jest?

Drugi Problem dotyczy nie szczelno¶ci uk³adu ch³odzenia. Auto postoi kilka dni i pod konsol± ze strony pasa¿era jest woda. Wsypa³em proszek do uszczelniania ale nie pomóg³ za wiele. Dlaczego tak siê dzieje?

Ostatni problem to ciê¿ko chodz±ca linka od gazu. Wymontowa³em j± na pedale zala³em p³ynem hamulcowym pomog³o na trochê. Po czasie znowu siê zacina ( nie mo¿na jej wcisn±æ albo chodzi bardzo ciê¿ko). Zauwa¿y³em ¿e ma on problem jak linka wychodzi z kabiny(na zgiêciu). Co mogê z tym zrobiæ?

Proszê o pomoc.
  • User removed account  
  • Level 11  
    Haha, bylem u niego, co do wycieku nie jest pewien który wa¿ i chce konsole rozebra³, da³em mu czas do poniedzia³ku mo¿e kto¶ mi co¶ doradzi. A co do linki to nie wiem czy wymiana wystarczy;/
  • Level 38  
    Pozostaje mi tylko pogratulowaæ wyboru mechanika , oraz pomys³u wsypywania czegokolwiek do uk³adu ch³odzenia , pomijam fakt nie zlokalizowanego wycieku i nadzwyczaj profesjonalnego podej¶cia do wymiany ³o¿ysk / m³ot , m³otek , m³oteczek , szlifierka / W ten sposób to nawet nie ma znaczenia jakiej jako¶ci zak³adane ³o¿ysko .
    A linkê trzeba wymieniæ , tak po prostu i problem zniknie / chyba / .
  • Level 11  
    Trzeba by³o wyszlifowaæ ³o¿e bo nie da³o rady wsadziæ ³o¿yska, a poza tym poprzedni w³a¶ciciel doci±gn±³ tylko ³o¿ysko i zaspawa³ podstawê w ¶rodku. A na przodzie to nie wiem kumple tez nie wiedz±, mo¿e kupiæ muszê oryginalne ³o¿yska w serwisie i tam niech za³o¿± tylko ¿e z butów tam wyskoczê.