Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Konwerter quatro+ multiswitch+philips pvr

04 Wrz 2010 14:47 3800 8
  • Poziom 1  
    Witam wszystkich,
    mam nadzieję, że tutaj znajdę odpowiedź na mój problem.
    Mam C+ który odbieram na philips pvr hd, antena triax-a 80cm... do momentu kiedy używam pojedynczego konwertera wszystko jest OK (siła i jakość w granicach 70-80%).
    Problem zaczyna się kiedy zaczynam stosować konwerter quatro+multiswitch. wtedy na dekoderze mam O%.
    1. sprawdzałem wszystkie kable triset113 po kolei i na pojedynczym konwerterze wszystko działa OK.
    2. sprawdzali mi konwerter w dipolu i stwierdzono, że jest OK
    3. podpiąłem to wszystko pod dwa różne multiswitche (satmatix i triax).
    4. odpinałem antenę naziemną od multiswitcha..i nie pomogło.
    5. oczywiście kable podpinam odpowiednio HH, VH, HL, VL...

    może coś trzeba przestawić w dekoderze?! to jest multiswitch 5x6 i może na pozostałe nieużywane wyjścia trzeba założyć oporniki?

    nie wiem...

    pozdrawiam,
    pasha
  • Poziom 19  
    Mimo, że to na jednego satelitę, może trzeba ustawić DiSEqC na TONE BURST.
  • Warunkowo odblokowany
    k2.juras napisał:
    Mimo, że to na jednego satelitę, może trzeba ustawić DiSEqC na TONE BURST.




    Zastanów się co piszesz!
    Jakie ustawienie DiSEqC w dekoderze C+!
  • Poziom 21  
    Witam!

    Mam ten sam problem, bezpośrednio na konwerterze działa, a poprzez multiswitch nie.

    Udało mi się ustalić, że powodem jest brak zasilania konwertera przez multiswitch, gdyż jeśli podłącze któryś przewód do drugiego odbiornika to i na dugim poprzez multiswitch też już działa. NA wyjściach HL,HH,VL,VH multiswitcha brak napięcia.
    Czy to uszkodzenie multisw. ?
  • Warunkowo odblokowany
    Może też tak być.
    Czy TV naziemna wpięta w multiswicha?
    Odepnij i sprawdź działanie.
  • Poziom 21  
    Witam!
    Naziemna wypięta z multiswitcha. I nic to nie zmienia. Wyłączałem, włączałem urządzenia, ale nic to nie daje. Z podłączoną naziemną też tak samo.
  • Warunkowo odblokowany
    Co to za multiswich? Jakiś wynalazek?
  • Poziom 21  
    Multiswitch to Triax TMS 5x6 P.
    To chyba dość popularny model :)
  • Poziom 21  
    Ustaliłem, że powodem braku napięć jest uszkodzony stabilizator 18V i 12V. Po naprawie multiswitch działa bez problemu.