Samochodem Opel Zafira 2.0 TDI 101 KM do dzisiaj nie miałem problemów.
Wczoraj po jeździe zaparkowałem , a dzisiaj nie mogłem uruchomić silnika.
Kontrolki zachowują się niby poprawnie jak zawsze.......
Co sugerujecie jako przyczynę opisanego problemu? , ewentualnie jakiś Fachowiec z okolic Wałbrzycha - proszę.
.........Post pomimo lakonicznie brzmiącej treści jest dla Mnie problemem.
''dzisiaj działało jutro nie działa'' ,
właśnie TAK - ale , żeby zaraz kasować.............. , wdzięczny będę za podpowiedzi od czego zacząć i w jakiej kolejności sprawdzać możliwe przyczyny - za co bbb.dziękuję.
Sprawdziłem :
-akumulator naładowany - sprawny
-bezpieczniki
-zmierzyłem zasilanie
-wizualnie obejrzałem
Po sprawdzeniu najpierw części zasilającej , co sprawdzić należy w dalszej lokalizacji awarii , czy może lepiej dalszy etap zlecić warsztatowi na tym etapie.
ps. proszę moderatora o nie usuwanie do kosza tego postu - chyba forum służy także do pomocy potrzebującym - dziękuję.
Wczoraj po jeździe zaparkowałem , a dzisiaj nie mogłem uruchomić silnika.
Kontrolki zachowują się niby poprawnie jak zawsze.......
Co sugerujecie jako przyczynę opisanego problemu? , ewentualnie jakiś Fachowiec z okolic Wałbrzycha - proszę.
.........Post pomimo lakonicznie brzmiącej treści jest dla Mnie problemem.
''dzisiaj działało jutro nie działa'' ,
właśnie TAK - ale , żeby zaraz kasować.............. , wdzięczny będę za podpowiedzi od czego zacząć i w jakiej kolejności sprawdzać możliwe przyczyny - za co bbb.dziękuję.
Sprawdziłem :
-akumulator naładowany - sprawny
-bezpieczniki
-zmierzyłem zasilanie
-wizualnie obejrzałem
Po sprawdzeniu najpierw części zasilającej , co sprawdzić należy w dalszej lokalizacji awarii , czy może lepiej dalszy etap zlecić warsztatowi na tym etapie.
ps. proszę moderatora o nie usuwanie do kosza tego postu - chyba forum służy także do pomocy potrzebującym - dziękuję.