Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Diora Ssl-700 podłączenie elementów do wzmacniacza 704c

Bobsonlbn 07 Wrz 2010 09:56 9893 38
  • #1 07 Wrz 2010 09:56
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Witam,wczoraj nabyłem wspomnianą wieżę i mam problem (wstyd na całą wieś :D ) z podłączeniem elementów wieży do wzmacniacza.Czy mógłby ktoś podesłać mi jakąś instrukcje lub schemat co z czym podłączyć??

    0 29
  • Pomocny post
    #2 07 Wrz 2010 10:38
    Pablo1964
    Moderator

    Bardziej wstydziłbym się za pisownię. Podaj, jakie masz gniazda z tyłu wieży.

    0
  • #3 07 Wrz 2010 17:16
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Sorki rano było :).Chodzi ci o gniazda ze wszystkich elementów czy tylko sam wzmacniacz?

    0
  • #4 07 Wrz 2010 17:27
    Pablo1964
    Moderator

    Masz kable połączeniowe? Podłącz każdy element do odpowiadającego mu gniazda wzmacniacza (są opisane). Jeżeli napotkasz na problem, napisz.

    0
  • #5 07 Wrz 2010 17:34
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    No to właśnie dlatego pisze bo napotkałem problemy,podpinałem elementy pod gniazda przypisane i nie było dźwięku,dopiero jak wcisnąłem w korektorze FLAT dźwięk się pojawiał,teraz jest w miarę ok (prawie) został niepodłączony deck bo brakuje gniazd....

    0
  • #6 07 Wrz 2010 18:02
    Pablo1964
    Moderator

    Podłącz wszystko bez korektora i pokaż zdjęcie połączeń.

    0
  • #7 07 Wrz 2010 18:16
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Grzebałem teraz i podłączyłem wszystko w korektorze zostały wolne gniazda play/rec tape monitor i dalej dźwięk jest tylko na FLAT,postaram się zaraz dodać foto

    Dodano po 9 [minuty]:

    Diora Ssl-700 podłączenie elementów do wzmacniacza 704c

    Dodano po 1 [minuty]:

    Tak jak widać w korektorze (2 segment) po lewej wolne gniazda play/rec tape monitor.Nie mam pojęcia z czym to podpiąć

    1
  • #9 07 Wrz 2010 19:12
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Podpiąłem go przez magnetofon ale dalej wszystko gra tylko na FLAT,może ktoś inny będzie mógł coś wiedzieć na ten temat??

    Dodano po 2 [minuty]:

    Korektor ma przycisk Tape M,FLAT i Rec eq

    0
  • #10 07 Wrz 2010 19:21
    Pablo1964
    Moderator

    Przy prawidłowym podłączeniu dźwięk z magnetofonu powinien być słyszalny po wciśnięciu "tape". Z innych źródeł - tylko przy wyciśniętym "tape". Sprawdź, czy tak jest. Sposób podłączenia korektora znajdziesz w instrukcji.

    0
  • #11 07 Wrz 2010 19:29
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Przy niewciśniętym żadnym przycisku na korektorze nie słychać nic,przy wciśniętym FLAT jest dźwięk ale wiadomo FLAT,przy wciśniętym Tape M słychać bardzo cicho trzeba się wsłuchać,a powinno nie być nic wciśnięte i powinno grac przez korektor z każdego segmentu....

    0
  • #12 07 Wrz 2010 19:50
    Pablo1964
    Moderator

    Czyli korektor jest źle podłączony. Niestety, na zdjęciu nie da się tego sprawdzić. W poprzednim poście podałem Ci link do instrukcji do FS504. Przypuszczam, że podłącza się go tak samo jak FS704.

    0
  • #13 07 Wrz 2010 20:23
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Pracuje nad tym :) ale podłączenie jest troszkę inne

    Dodano po 27 [minuty]:

    Dźwięk już jest ok tak jak powinno być tylko ze został ominięty deck.... jakiś pomysł lub sugestia??

    0
  • #14 07 Wrz 2010 20:53
    Pablo1964
    Moderator

    Deck ma grać przy wciśniętym TAPE M. Spróbuj.

    0
  • #15 07 Wrz 2010 20:55
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Ale nie mam go podpiętego o to chodzi....

    0
  • #16 07 Wrz 2010 21:02
    Pablo1964
    Moderator

    W instrukcji jest na pewno opisane, jak podpiąć deck poprzez korektor. Sprawdź.

    0
  • #17 07 Wrz 2010 21:06
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Właśnie nie ma,jest albo deck albo korektor na schemacie

    0
  • #18 07 Wrz 2010 21:11
    Pablo1964
    Moderator

    Miałem kiedyś Technicsa SH-GE70 i tam było wszystko pięknie rozpisane. Na forum mamy tą instrukcję ale po rosyjsku. Po polsku jest do SH-GE90, na pewno też jest opis.

    0
  • #19 07 Wrz 2010 21:19
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Bo ja nie podłączałem przez deck tylko tak jak w instrukcji było

    0
  • #20 07 Wrz 2010 21:24
    Pablo1964
    Moderator

    I prawidłowo. Czy wzmacniacz ma osobne wejścia na korektor czy podłączałeś do tych przeznaczonych na deck?

    0
  • #21 08 Wrz 2010 09:42
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Tak wzmacniacz ma wejścia na korektor jak i stand by,ale na samych wejściach korektora dźwięk tylko w opcji FLAT.
    I teraz żeby grało tak jak powinno być w korektorze gniazda Tape Monitor zostały podłączone we wzmacniaczu pod gniazda deck,tym sposobem został niepodłączony i ominięty deck do wzmacniacza.
    Patrząc na schemat który mi podesłałeś widać ominiecie decka a dokładniej opcja podłączenia albo decka albo korektora

    0
  • #22 08 Wrz 2010 10:50
    Pablo1964
    Moderator

    Obejrzyj instrukcje do korektorów Technicsa - tam jest opisane, jak podłączyć deck poprzez korektor. To powinno ostatecznie załatwić sprawę.

    0
  • #23 09 Wrz 2010 14:55
    tomek5678
    Poziom 14  

    Boże... Podłącz korektor bezpośrednio do wzmacniacza nie przez Decka.
    Jak ? Już Ci mówię.
    Input>Output
    Output>Input
    OT cała filozofia.

    0
  • #24 09 Wrz 2010 14:58
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Kolego tomek5678 korektor do wzmacniacza to już jest dawno podłączony,trzeba go podłaczyc właśnie przez decka,ot filozofia.

    0
  • #25 09 Wrz 2010 15:01
    tomek5678
    Poziom 14  

    Nie trzeba podłączać przez decka...
    Decka podłączasz do wzmacniacza tak:
    PLAY(deck)>play(wzmacniacz)
    REC(deck)>REC(wzmacniacz)
    Jeśli wtedy nie będzie dźwięku to tak
    PLAY>REC
    REC>PLAY
    A korektor tak jak wyżej...

    0
  • #26 09 Wrz 2010 15:07
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    To wtedy zostają wolne gniazda w korektorze Tape Monitor których nie ma gdzie podłaczyc i dźwięk tylko w opcji Flat.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Spróbuje przerobić kable chincz , bo to chyba najprostszy sposób.

    0
  • #27 09 Wrz 2010 15:09
    tomek5678
    Poziom 14  

    No więc tak
    Tape monitor wychodzisz z korektora wchodzisz w Decka
    PLAY>REC
    REC>PLAY

    0
  • #28 09 Wrz 2010 15:11
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Popatrz na instrukcje Fs-504.

    0
  • #29 09 Wrz 2010 15:16
    tomek5678
    Poziom 14  

    Diora Ssl-700 podłączenie elementów do wzmacniacza 704c
    Jakieś wątpliwości ?

    P.S Oczywiście przepraszam w poprzednim poście dałem na odwrót.

    A,i jeszcze jedno...Wzmacniacz daj na samą górę wieży bo się usmaży tam na dole :)

    0
  • #30 09 Wrz 2010 15:30
    Bobsonlbn
    Poziom 8  

    Ok z tym podłączeniem się zgodzę deck gra,ale dopiero po wciśnięciu (ręcznie) w korektorze " Tape M " a tak chyba nie powinno być?Teraz zostały wolne gniazda od decka we wzmacniaczu popatrz na filmiki na yt ssl-700 tam wszystko koleś włącza z pilota i nie wstaje włączyć Tape M żeby grał deck....

    0