Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka siemens siwamat xs 440

noiman 14 Sep 2004 23:40 7229 7
    noiman
    Level 11  
    22:02 pralka siemens siwamat xs 440 pierze mi juz 5 godzine
    ;( nie wiem co sie dzieje... nastawilem pranie a tu konca nie ma... nie wlacza sie wirowanie. zauwazylem tez ze nie grzeje wody!
    22:20 przed chwila wlaczylem program na odpompowanie i potem na odwirowanie i zadzialalo :)
    23:03 moja radosc nie trwala dlugo... na normalnym programie nie dziala, tzn nie grzeje :(
    czy przyczyna tkwi w grzalce / styczniku / pamieci mikroprocesora?
    pozdrawiam
    KrzychoMiki
    Level 21  
    Witam. To pralka z modułem, nie z programatorem mechanicznym więc prawdopodobnie przyczyna tkwi w samej grzałce, dopóki nie nagrzeje wody to będzie kręcic. Sprawdź grzałkę i napięcie na niej, czy moduł je w ogóle podaje.
    TFX
    Level 20  
    Czołem ! .Sprawdz jeszcze termostat
    pozdrawiam TFX
    noiman
    Level 11  
    dzieki za blyskawiczna odpowiedz!
    1. woda sie nie grzeje wiec stawiam na grzalke. dziwi mnie jednak to, ze sterownik nie rozpoznaje usterki. moglby jakos informowac o rodzaju awarii (np. wesolo mrygajac diodkami).
    2. do niedzieli mam zapieprz na budowie, wiec w Dzien Panski postaram sie rozbebeszyc to cudo (mam nadzieje ze mnie nie kopnie:))
    3. gdzie w wielkopolsce mozna kupic taka grzalke (moze znacie jakis tani sklepik)?
    pozdrawiam bardzo
    User removed account
    User removed account  
    KrzychoMiki
    Level 21  
    Musisz sprawdzić czy to na pewno grzałka bo orginalna jest droga (170-190zł) i pewnie nie chciałbyś się pomylić :) Spróbuj dopasować podróbe, powinna pochodzić tyle samo. Powodzenia.
    noiman
    Level 11  
    witam!

wczoraj zozkrecilem pralke:) no i podlaczylem sie z ohmomierzem na zaciski grzalki i nic... natomiast miedzy jednym jej koncem a obudowa pojawilo sie 2Mohmy. podlaczylem sie takze z woltomierzem i sterownik wogole nie podal napiecia na grzale! w grzalce sa takze podlaczone dwa kabelki. jest to jakis czujnik???

1.dlaczego nie ma napiecia na grzalece?
    2.gdzie kupic taka: w poznaniu, koninie, kaliszu, lub bydgoszczy...?
    pozdrawiam
    User removed account
    User removed account